Jätevesiremontit odottavat tekijäänsä

2

Ensi vuoden lokakuun loppuun mennessä pitäisi jokaisella pohjavesialueella tai alle sadan metrin päässä vesistöstä sijaitsevalla kiinteistöllä olla asianmukaiset jätevesijärjestelmät. Suunnittelijoilla ja muilla alan rakentajilla ei kuitenkaan näy minkäänlaista jonoa. Moni syyttää tilanteesta päättäjien jahkailua asetuksen kanssa.

Vielä ei tiedetä, millaisia sanktioita luvassa on ja miten kiinteistöjä tullaan tarkastamaan kunnissa, sillä valtakunnalliset ohjeistukset puuttuvat. Salon kaupungissa toivotaan, että ihmiset hoitaisivat jätevesiremonttinsa kuntoon vesistöjen vuoksi.

aktiivimallia tämäkin

Minun jätevesikaivo on ollut nykyisenlainen 55 vuotta… mitään muutoksia en tule ikinä tekemään, olkoon sanktiot tai seuraukset mitkä hyvänsä. Paska menee entiseen malliin suolle ja siitä vedet Saimaaseen. Nautitaan yhdessä…

Allan

Eduskunta muutti eläinsuojelussa sikojen karsinoiden kokovaatimuksia lievempään suuntaan, kun sikatilalliset eivät olleet suurentaneet karsinoiden kokoja. Tämä tapahtui keskustan vaatimuksesta.

Perusteluina oli, että sikatiloille tulevat eläinsuojeluvelvoitteet tulivat liian kalliiksi, eikä sikatilallisilla ollut riittävästi rahaa.

Yhdenvertaisuusperiaatteella eduskunnan tulee säätää jätevesisäädöksiä lievemmiksi, koska muutokset tulevat kalliiksi, eikä kansalaisilla ole riittävästi rahaa.
Rahan riittävyys on näitä yhdistävä peruste.