Katso videot: 500 Porin prikaatin alokasta vannoi sotilasvalan Paimiossa

3

Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoona ja Varsinais-Suomen huoltopataljoona vannoivat sotilasvakuutuksen ja -valan perjantaina Paimiossa.

Alokkaita oli paikalle noin 500. Valan jälkeen alokkaat jatkoivat jääkäreinä ohimarssiin.

Valatilaisuus keräsi sadoittain yleisöä Paimion urheilupuistoon ja ohimarssin ajaksi Vistantielle.

Porin Prikaatin komentaja eversti Mika Kalliomaa otti vastaan sotilasvalan ja vakuutuksen sekä paraatikatselmuksen. Valan ja vakuutuksen esilukijana toimi Paimion kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki .

Sotilasvala:

 

Ohimarssi Vistantiellä:

 

Sotilasvala ja -vakuutus

  • Sotilasvala on Puolustusvoimissa vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen.
  • Sotilasvakuutus taas on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto.
  • Porin prikaati on jakanut saapumiserän 2/2018 sotilasvalat- ja vakuutukset neljään eri tilaisuuteen, joista Paimion ohella 17.8. järjestettiin Liedossa tilaisuus aamupäivällä. Satakunnassa vala- ja vakuutustilaisuudet järjestettiin torstaina 16.8. Merikarvialla ja Isojoella.

 

Lue lisää lauantain Salon Seudun Sanomista.

 

Jorma

”Sotilasvala on Puolustusvoimissa vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen. Sotilasvakuutus on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto.”

Ööö…onkohan tämä nyt ”uskonnollisessa suhteessa neutraali” vakuuttaminen Jumalan nimeen mietitty loppuun asti?

JLe

Siinä puhutaan kahdesta eri asiasta. Sotilasvala ja Sotilasvakuutus erikseen.

Aulikki

Aika paljon olisi ollut paikkakuntalaisia myös Liedon valatilaisuudessa. Ikävää, että vain Paimion tilaisuutta voi seurata.