Kiinteistöneuvos remontoi Kastun talon – talon liiketiloissa avataan syksymmällä ruokaravintola

3
Kastun talon liiketilat katutasossa on yhdistetty seiniä puhkomalla. Lasse Laineen ja Kalle Hämäläisen esittelemään tilaan tulee uuden ruokaravintolan avokeittiö. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Kiinteistöneuvos Jorma Nieminen uhkasi kymmenen vuotta sitten kaupunkia ”kovilla otteilla”, ellei saisi purkaa koko rakennusta. Kastun talo oli Niemiselle romu, joka ei ehkä kestäisi pystyssä enää seuraavaa talvea.

Nyt kiinteistöneuvos panee kivitalon kunnostamiseen omien sanojensa mukaan noin puoli miljoona euroa. Hän jopa löytää yli satavuotiaasta rakennuksesta jotain hyvääkin.

Niemisen sanankäytössä Kastun talo on yhä rumilus, mutta suojeltu mikä suojeltu.

– Se on pakko korjata. Tehdään täysremontti ja laitetaan rakennus siihen kuntoon, että se tulee käyttöön.

Vesi- ja viemäriputket sekä sähköt on uusittu. Maalämpö on kytkemistä vaille valmis. Kallioon on porattu viistoon kaksi 300 metrin pituista lämmönkeruuputkea. Yläkertaan ja talossa kiinni olevaan 1800-luvun puutaloon on kunnostettu neljä asuntoa.

Kastun talon ulkoseinät rapattiin ja maalattiin jo vuosi sitten. Peltikattoon riitti pesu ja maalaus.

Kastun talon liiketiloissa avataan loka–marraskuussa uusi ruokaravintola. Hankkeen takana ovat Kalle Hämäläinen ravintola Seurahuoneelta, ProtosDemos Oy:n yrittäjä Lasse Laine ja Michelin-kokki Jouni Toivanen.

Ruokaravintola valtaa Kastun alakerran liiketilat, yhteensä noin kolmesataa neliötä.
Torin puoleiseen päätyyn tulee avokeittiö ja takahuoneeseen vanhojen leivinuunien viereen kabinetti. Terassi levittäytyy kadun puolelle ja talon päätyyn yhdessä Maran grillin kanssa. Ikkunoista näkee sisään ja ulos.

– Tila löytyi, kun ajelimme Lassen kanssa pari kertaa ympäri Salon keskustaa ja katsoimme vapaita liiketiloja. Jorma (Nieminen) ehdotti, että tehdään tästä Salon helmi, ja mekin innostuimme. Tämä on ravintolaksi sopiva, vanha tunnelmallinen tila, jolla on näyttävä fasadi, Kalle Hämäläinen kertoo.

Lue lisää torstain lehdestä.

Vuokra tuloksen mukaan

Kun pojat saavat homman kunnolla pyörimään, vuokra voi nousta yllättävän korkeaksi.

Petsku

Ravintola pyörii tulevan joulun yli, mutta seuraava voi olla jo liikaa.

Vapaa Kanaherra

Hienoa! Tsemppiä yrittäjille!