Kiväärilajien mestaruusvaltikka siirtyi Salon Seudun Ampujien Tero Hovilalta nuoremmille

0
Hallitsevan mestarin titteli siirtyi Tero Hovilalta (vas.) Björn Frimanille.

Kivääri- ja pistoolilajien SM-kilpailut Halikossa Hevonpään ampumaurheilukeskuksessa huipentuivat sunnutain suosittuihin lajeihin, kiväärin makuukisaan ja pistoolikisoihin.

Kivääriradalla jännitys kohosi huippuunsa, kun Salon Seudun Ampujien hallitseva kaksinkertainen Suomen mestari Tero Hovila puolusti asemaansa nousujohteisesti selviytyen finaaliin. Valitettavasti jännitys hänen osaltaan loppui lyhyeen, sillä kohtaloksi oli pudota finaalissa ensimmäisenä.

– Kyllä nyt alkaa huomata, ettei näin pitkää päivää tahdo enää iän myötä kestää. Pitäisi jaksaa keskittyä, mutta se oli vaikeaa. Jo perussarjassa minulla oli vaikeuksia lukea valoa, kun välillä oli aurinkoista ja välillä pilvessä, kuvaili viikon kuluttua 50 vuotta täyttävä somerolainen.

Toinen kiväärin karsinnasta loppukilpailuun selvinnyt salolaisampuja oli nuorten sarjalainen Teemu Hartman. Hän onnistui ampumaan hienosti ja putosi lopulta niukasti finaalista.

Kiväärin finaali huipentui lopulta espoolaisten veljesten Björn ja Cristian Frimanin taisteluun. Nyt järjestys kesäkuisesta Salon kisoista vaihtui, kun Björn oli lopulta veljeään vahvempi lukemin 245,5–243,5. Finaaliin he selvisivät viimeisinä, mutta nykyjärjestelmä mahdollistaa nousun, kun finaaliin ei peruskilpailusta saa pisteitä mukaan.

Naisten suositussa pistoolissa Ritva Karri pystyi uusimaan mestaruutensa, kun hän voitti ensin perussarjan tuloksella 571 ja teki finaalissa tuloksen 31.

SaSAn Katja Liimatainen joutui kaikissa kolmessa 25 metrin lajissa tyytymään neljänteen sijaan. 50 metrin pistoolissa hän kuitenkin lauantaina ampui hopeaa.

Jutun kirjoittaja: Jarmo Laakso