LähiTapiola Etelän alkuvuoden taloudellinen tulos jäi tavallista alhaisemmaksi – asiakkaat vaikuttavat olevan tyytyväisempiä palveluihin

  0

  VakuutusyhtiöLähiTapiola Etelän henkilöasiakasmäärä kasvoi vuoden 2018 alkupuoliskolla. Kesäkuun lopussa alueyhtiöllä oli 58 000 asiakasta. LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerströmin mukaan henkilöasiakkaista on alalla kova kilpailu tällä hetkellä.

  – Asiakasmäärän kasvu ei ollut suurta, mutta kasvua kuitenkin. Uusien asiakkaiden määrässä puhutaan kymmenistä tai mahdollisesti sadoista, hän kertoo.

  Alkuvuoden taloudellinen tulos jäi sen sijaan tavallista alhaisemmaksi, koska liikenteen henkilövahinkoja kirjattiin normaalia enemmän ja sijoitustoiminnan nettotuotot olivat vain lievästi plussan puolella. Tilikauden tulos, joka muodostuu vakuutus- ja sijoitustoiminnasta, oli 3,4 miljoonaa euroa.

  – Pidän tulosta kohtuullisena. Tuottoja tuli lähinnä sijoitusten myyntien kautta, eli kevensimme osakepainoa, Lagerström sanoo.

  Hän arvioi sijoitusmarkkinoiden tilanteen olevan tällä hetkellä hyvin haasteellinen. Lagerström ei usko, että sijoitustuotossa päästään tänä vuonna tavoitetasoon.

  LähiTapiola Etelän tiedotteen mukaan vahvalle, alueelliselle vakuutusyhtiölle tuntuu silti olevan kysyntää. Vaikka alueyhtiön taloustilanne näyttää epävarmalta, asiakkaat vaikuttavat NPS-luvun eli suositteluindeksin perusteella olevan aiempaa tyytyväisempiä palveluihin. Yrityksen palveluja ollaan siis valmiimpia suosittelemaan myös muille. Lisäksi yhtiön asema markkinajohtajana vahvistui entisestään.

  – Olemme jatkuvasti siirtyneet elämänturvastrategiamme suuntaan. Yritämme päästä irti vanhasta imagosta eli pelkästä vahinkovakuuttamisesta ja siirtää painopistettä kokonaisvaltaiseen sekä ennakoivaan palveluun, Lagerström sanoo.

  Alueyhtiö aikoo panostaa tulevaisuudessa erilaisiin ennakointi-, turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisuihin sen sijaan, että asiakkaisiin otettaisiin yhteyttä vain vakuutusten myynnin, laskutuksen ja vahinkotapahtumien vuoksi. Lagerströmin mukaan juuri elämänturva on valtti, jolla kilpailijoista erottaudutaan.

  LähiTapiola Etelän toimialue yltää Salosta Marttilan, Someron ja Vihdin kautta kehäkolmoselle ja takaisin Lohjan kautta. Alueella asuu noin 150 000 ihmistä. Alueyhtiö työllistää 81 henkilöä.