Kemiönsaaren kunnanvaltuusto tullee erottamaan tarkastuslautakunnan, jonka varapuheenjohtaja Janne Salosen toiminta on horjuttanut luottamusta lautakunnan sisällä ja valtuustossa. Salonen arvosteli blogikirjoituksessaan viime syksyn valtuustoseminaarin kustannuksia ja osallistujien alkoholinkäyttöä. Asiaa keväästä asti selvittänyt tilapäinen valiokunta esittää yksimielisesti lautakunnan erottamista.

Valtuusto kokoontuu 10. syyskuuta ratkaisemaan kunnan viisijäsenisen tarkastuslautakunnan kohtalon. Lautakunnan tehtävänä on valvoa kunnan hallintoa ja taloutta. Tarkastuslautakunta itse pyysi luottamuksen selvittämistä.

Ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Janne Salonen edusti viime syksyn kuntavaaleissa Vapaata yhteistoimintaa, josta hän on sittemmin eronnut.

 

Lue lisää 23.8.2018

 

Allan

Aika erikoista, jos tarkastuslautakunnan jäsen ei voi puuttua kunnan rahankäyttöön.

Minusta kaikissa kuntien järjestämissä tilaisuuksissa pitää olla nollatoleranssi alkoholin käyttöön.

Alkoholittomia vaihtoehtoja on olemassa, jos pelkkä Muumilimppari ei kelpaa.

Sanoi Torventekijä

Vika on siinä, että varapuheenjohtaja kertoi julkisuuteen lauakunnan dokaamisesta. Eli kertomisen seurauksena meni luottamus sisäisesti ja ulkoisesti, kirjoitti SSS. Kyllähän ryyppäämisen julkituonti oli tasan oikein tehty. Se ryyppääminen vei luottamuksen, ei kertominen.