Maailmanluokan avausheitto – Salossa on nyt kaksi täysmittaista frisbeegolf-rataa

0
Frisbeegolfammattilainen Seppo Paju lähti Tupurin kentän vihkijäisistä kohti Yhdysvaltoja ja lajin MM-kisoja.

Salossa on nyt kaksi 18 väylän frisbeegolf-kenttää, kun keskiviikkona vietettiin Tupurin kentän virallisia avajaisia. Toinen 18 väylän kenttä löytyy Märynummesta.

Salossa on nyt kaikkiaan neljä frisbeegolf-rataa. Pahkavuoresta löytyy 12 ja Perniön Melassuolta kahdeksan koria.

– Pääsimme mukavaan lopputulokseen, vaikka taival on ollut pitkä. Seura on pyrkinyt saamaan kenttää tänne yli kuuden vuoden ajan, mutta ollaan nyt tyytyväisiä, että olemme tässä pisteessä, totesi Salon Frisbeegolfin puheenjohtaja Mauri Lokkila Tupurin avajaistuokiossa.

Märyn kentän pisti pystyyn ensisijaisesti kyläyhdistys, kun taas Tupuri on seuran ja kaupungin yhteistyön tulos.

Tupurin täysmittainen rata on pituudeltaan hieman yli neljä kilometriä ja esimerkiksi lapsiperheille sopivampi yhdeksän väylän rata hieman yli kaksi kilometriä. Pisimmän väylän pituus on runsaat 200 metriä.

Luokitukseltaan Tupuri on AA1, korkein mahdollinen arvo AAA1.

– AA1 merkitsee sitä, että radalla on 18 reikää ja siellä on asianmukaiset opasteet, heittoalustat sekä kilpailuhyväksytyt korit. AA1:ssä väylien keskipituus on yli sata metriä, AAA1:ssä yli 145 metriä, lajissaan Suomen ja koko maailman huippua oleva frisbeegolfammattilainen Seppo Paju kertoi.

Paju heitti keskiviikkona kentän virallisen avausheiton 74 metriä pitkällä avausväylällä.

Salo on yksi pisara Suomen hurjasti laajenneessa frisbeegolf-meressä. Vuonna 2005 tässä maassa oli noin 50, keskiviikkoillan päivityksessä 648 rataa.

Lue lisää torstain Salkkarista!

Kiinnostaako sinua kokeilla frisbeegolfia? Frisbeegolfliiton kouluttaja Anne Virmajoki esittelee lajin perusheittoja videolla.