Macron saapui Presidentinlinnaan tapaamiseen Niinistön kanssa

0

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on saapunut Presidentinlinnaan tavakseen presidentti Sauni Niinistön.
Macon vieraili tänään myös Hietaniemen hautausmaalla, jossa hän laski seppeleen.
Aamupäivän aikana Macron neuvottelee presidentti Sauli Niinistön ja iltapäivällä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa. Esillä ovat muun muassa turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, EU sekä suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin.
Presidentti Niinistön mukaan Suomi ja Ranska antavat tänään yhteisen julkilausuman Euroopan puolustuksesta.
Macron vierailee myös Aalto-yliopistossa.

Presidenttien puolisot uudessa lastensairaalassa

Ranskan ja Suomen presidenttien puolisot ovat aloittaneet päiväohjelmansa tutustumiskäynnillä Helsingissä pian avautuvaan uuteen lastensairaalaan. Sairaalan pihassa medialle aamukymmenen aikaan näyttäytyneet Ranskan presidentti Macronin puoliso Brigitte Macron ja presidentti Niinistön puoliso Jenni Haukio vierailevat lastensairaalan lisäksi päivän aikana myös Suomenlinnassa.
Tyylitaiturina sekä kotimaassaan että kansainvälisestikin pidetty Brigitte Macron oli pukeutunut harmaaseen ja viileähköön säähän tummiin housuihin ja jakkutakkiin. Pukeutumisestaan myös paljon kehuja saaneella Jenni Haukiolla oli yllään mintunvihreä polvipituinen mekko ja vaalea takki.
Sairaalan pihalla presidenttien puolisoita oli vastassa joukko ranskalais-suomalaisen koulun oppilaita. Riemunkiljahdukset täyttivät sairaalan pihan, kun Haukio ja Macron saapuivat kumpikin vuorollaan autosaattueessaan pihaan. Hymyilevät presidenttien puolisot kävivät tervehtimässä ranskanlippuja heiluttavia lapsia ja poseerasivat yhteiskuvissa lasten kanssa. Aulatiloissa Haukio ja Macron kuuntelivat kuoroesityksen.

STT

Kuvat: