Mummodiskossa saa olla sen ikäinen kuin tuntee olevansa

0
Keskiviikkona järjestetty Mummodisko keräsi Urheilutalon salin täyteen hetkessä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Mummodisko rantautui keskiviikkona Salon Urheilutalolle. Helsingissä Tavastian kolme kertaa täyteen saanut konsepti oli selvästi myös salolaisten suosiossa. DJ Kuk Norriksen , oikealta nimeltään Mikko Haapalaisen, pyöräyttäessä ensimmäisen kappaleen soimaan iso tanssilattia täyttyi hetkessä iloisista diskoilijoista.

– Mummot ja papat pääsevät rokkaamaan. Mummodiskossa soitetaan rockia ja diskoa humpan ja valssin sijasta, Joni Tammisalo kertoo.

Tammisalo on yhdessä Haapalaisen kanssa ideoinut koko konseptin. Kumpikin heistä on opiskellut geronomiksi eli vanhustyön asiantuntijaksi.

 

Mummodiskoja on järjestetty jo kymmenittäin. Diskokonsepti viettää yksivuotissyntymäpäiviään myöhemmin tänä vuonna.

Mummodiskot eivät tunne ikärajoja, vaan kaikki ovat niihin tervetulleita.

– Tapahtuma on mummodisko, ei vain mummojen disko, Tammisalo painottaa.

Mummodiskojen tarkoitus on tarjota kävijöilleen ylisukupolvisia kohtaamisia. Tapahtumissa jokainen saa olla oma itsensä. Joillekin se tarkoittaa tanssilattian valloittamista omilla tanssiliikkeillä, toisille se tarkoittaa penkillä istumista ja menon katselua.

– Mummodiskossa saat olla sen ikäinen kuin tunnet olevasi.

 

Mummodiskoon tulleet Anto ja Eira Leino ovat olleet naimisissa jo 65 vuotta. Yhteisiin vuosiin on mahtunut monenmoisia tanssitapahtumia.

– Mummodiskon musiikki ei ole aivan meidän makuumme. Tykkäämme juurikin humpasta, valssista ja tangosta, Eira Leino kuvailee.

Tapahtumassa oli siitä huolimatta ollut hauskaa. Paikalle tultiin jo pelkästään sen takia, että heidän ikäisilleen oli tarjolla jotakin poikkeavaa.

Disko mikä disko, kuten Leinot itse asian sanoittavat.

 

Lue lisää päivän lehdestä.