Neuvolan terveydenhoitaja käy jatkossa jokaisen ensisynnyttäjän kotona Salossa

5

Äitiysneuvoloiden terveydenhoitajat käyvät syyskuusta alkaen kaikkien ensisynnyttäjien kotona Salossa. Myös muut odottajat voivat pyytää kotikäyntiä.

Uusi käytäntö perustuu neuvola-asetukseen. Käynti tehdään raskausviikoilla 30–36, ja myös perhetyöntekijä voi olla mukana.

– Tällä pyritään lisäämään perheiden tietoisuutta ennaltaehkäisevän perhetyön toiminnasta ja palveluista, todetaan kaupungin tiedotteessa.

tarvetta on

Hyvä sillä tällä lailla on myös havaittavissa millaiseen perheeseen lapsi on syntymässä. Nähdään myös mahdollinen lastensuojelun tarve ja siihen voidaan puuttua mahdollisimman nopeasti.

sos

Lastensuojelusta on tullut tuottoisaa bisnestä, joka houkuttelee yrittäjiä eri puolelta liike-elämää. Miten tässä oikein näin kävi?

sos

Perhetyö on perheen tarpeista
lähtevää ennaltaehkäisevää ja lapsiperhettä voimavaraistavaa työtä, jota tarjotaan perheelle silloin, kun huolen aste on vielä matala.

Titityy

Jaa, on vissiin jotain syötävää. Kymmenen vuotta takaperin ei ollu muuta tarjolla kun Ei oota.
Tai vain harvoille ja valituille.

erittäin hyodyllinen

Lastensuojelun tarve on lisääntynyt Salon seudulla rajusti tämän kesän aikana, joten on oikein hyvä että terveydenhoitajat käyvät lapsiperheiden kotona, tätä pitäisi olla tuplasti enemmän eikä yksin ensisynnyttäjien kohdalla, vaan myös niissä kun lapsi täyttää esim. 123 jne.
Jokunen käynti lapsiperheen kotona saattaisi pelastaa myös muutaman lapsen.