Nikkanen ja Murto karsiutuivat Berliinin EM-finaalista

1
Kaksi viikkoa sitten Kalevan kisoissa 460 ylittäneen Wilma Murron huippuvire ei kantanut Berliiniin asti.

Salon seudun seiväskaksikon Wilma Murron ja Minna Nikkasen EM-kisat Berliinissä päättyivät pettymykseen.

Sekä Salon Vilpasta edustava Murto että Someron Esaa edustava Nikkanen putosi seiväshypyn finaalista. Murto ja Nikkanen ylittivät tiistai-illan karsintakisassa 435, mutta finaaliin vaadittu 445 oli kummallekin liikaa.

Murto ylitti aloituskorkeutensa 420 ensimmäisellä, mutta 435 vasta viimeisellään. Yritykset 445:stä jäivät heikoiksi.

Nikkanen taas ylitti aloituskorkeuden 420 vasta kolmannellaan, mutta 435 heti ensimmäisellä yrityksellä. Nikkasen viimeinen yritys 445:stä oli paras. Nikkanen oli lopulta karsinnan 13:s, eli ensimmäinen finaalista pudonnut.

Pitkästä loukkaantumisputkesta toipuneelle 20-vuotiaalle Murrolle nämä olivat kolmannet aikuisten arvokisat ulkoradalla. Kaudella 2016 hän oli EM-kisojen seitsemäs ja karsiutui olympiafinaalista.

30-vuotiaalle Nikkaselle nämä olivat jo 11:nnet aikuisten arvokisat ulkoradalla. Karsiutuminen finaalista oli Nikkaselle uran seitsemäs ja kolmas peräkkäinen.

Kaksikon kausi jatkuu viimeistään elokuun lopussa Tampereella käytävässä Suomi–Ruotsi-ottelussa.

Näin se vaan on

EM-finaalien taso on tällä hetkellä suomalaisille urheilijoille liian kova. Sekä Minnalla että Wilmalla ei ollut todellisuudessa mitään mahdollisuuksia kolmen parhaan joukkoon eikä myöskään muilla suomalaisilla urheilijoilla. Tämä on karu totuus.