Peimari United on erilainen pienseura – 150 pelaajan seuralla on oma halli, oma 500-paikkainen katsomo ja neljä ammattivalmentajaa

0
Peimari Unitedin puheenjohtaja Olli Dahl seuran edustusjoukkueen hulppeassa pukukoppitilassa.

Joulukuussa 2010 perustettu Peimari United on ottanut oman paikkansa Varsinais-Suomen jalkapallokartalta.

Seura on panostanut ensimmäisten toimintavuosiensa aikana vahvasti kahteen asiaan: olosuhteisiin ja valmennukseen.

Seuran Sauvon kotikentän Hakkispaanan laitaan valmistui 500-paikkainen katettu katsomo, josta löytyy niin fanikauppa kuin selostamokin. Kivenheiton päähän nousi Peimari-Areena, jossa on 45×25 metrin tekonurmikentän lisäksi vuokrattava ryhmäliikuntatila, tilavat pukukoppit, kuntosali ja viihtyisä kahvio.

Noin 150 lisenssipelaajan seurassa on peräti neljä portugalilaista ammattivalmentajaa.

– Valmesin itse B-junnuihin asti, kunnes huomasin, ettei oma aikani ja osaamiseni enää riitä. Halusin muutosta tähän perinteiseen pienseuran ajattelumalliin, ja tarjota nappuloista alkaen laadukasta ja johdonmukaista valmennusta, jossa lapsilla on hauskaa, seuran puheenjohtaja Olli Dahl kertoo

Seura on henkilöitynyt juuri Dahliin, joka myöntää olevansa vähän kärsimätön persoona.

– Emme pyöri asioiden ympärillä ja odota, että jotain tapahtuisi.

– Eikä kärsivällisyyteni aina riitä ihmisten vakuutteluun. Siksi oli parasta kerätä ympärille ihmisiä, jotka olivat valmiita tekemään eikä kyselemään ympäristön mielipidettä, Dahl kertoo.

Hakkispaanan katsomo ja Peimari-areena nousivat Dahlin mukaan ”jättitalkoilla”. Areenan lopullinen kustannusarvio oli ”toista miljoonaa euroa”. Ilman 60 yrityksen yhteistyöverkostoa hinta olisi ollut vähintään tuplat.

Laaja yhteistyöverkosto ei yksinään riitä selittämään suuria taloudellisia panostuksia.

– Meidän maksumme ovat toki tyypillistä pienseuraa vähän korkeammat, Dahl myöntää.

– Mutta juniorien vanhemmat pääsääntöisesti eivät pidä maksuja kohtuuttomina, koska he ovat nähneet, mitä vastinetta rahalla heidän lapsensa oikeasti Peimarissa saavat. Se ei enää tänä päivänä vaan toimi, että maksat vähemmän, mutta et myöskään saa juuri mitään.

Neljässä vuodessa Kutosesta Kakkoseen noussut Peimari Unitedin edustusjoukkue pelaa tällä kaudella taas Kolmosta.

– Muutokset ottavat aikansa. Nousu Kakkoseen tulee, kun olemme siihen valmiita. Tavoitteemme on rakentaa joukkue, joka Kakkoseen noustuaan on myös riittävän valmis säilymään siellä, Dahl linjaa.

Tulevaisuuden tavoitteena Peimari Unitedilla on tuplata nykyinen harrastajamäärä. Pelkkiin poikiin ja miehiin panostamalla kasvun rajat tulevat nopeasti vastaan. Niinpä seura on ottamassa myös tytöt ja naiset toimintaan mukaan.

– Päätös asiasta on jo tehty ja ensimmäiset Peimarin valmennuksessa olevat tyttöjunnut ovat jo aloittaneet harjoittelun. Se on selvää, että lähdemme tyttö- ja naisfutikseen samalla täydellä intensiteetillä kuin poikien ja miesten puolella, Dahl lupaa.

Lue lisää Peimari Unitedista torstain Salkkarista!