Salo alkaa tarjota nuorille maksutonta ehkäisyä vuoden alusta

1
– Raskaudenkeskeytysten määrä Suomessa on laskenut, koska yhä useammat kunnat ovat alkaneet jakaa teini-ikäisille maksutonta ehkäisyä, Salon terveyspalvelujen johtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala toteaa.

Salon sosiaali- ja terveyslautakunta aloittaa ensi vuoden alusta ilmaisen ehkäisyn jakamisen kaikille alle 25-vuotiaille. Maksuttoman ehkäisyn avulla pyritään vähentämään vahinkoraskauksia ja raskaudenkeskeytysten määrää.

– Tällä päätöksellä vähennämme vahinkoraskauksia ja inhimillistä kärsimystä. Samalla säästämme terveydenhuollon kokonaiskustannuksissa, Salon terveyspalvelujen johtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala korostaa.

Viimeisimmän tilaston mukaan Salossa on tehty asukaslukuun nähden nuorten raskaudenkeskeytyksiä eniten koko maassa. Toissa vuonna Salossa oli raskaana 93 alle 25-vuotiasta. Näistä 33 raskautta keskeytettiin.

Lue lisää maksuttoman ehkäisyn eduista ja aborttien määrästä 31.8.2018

Ei ole ratkaisu kaikille ja kaikkeen

No pakko ehkäisyä on vanhemmallekin väestölle sillä verukkeella laitettu että ensimmäinen on ilmainen, kuuntelematta lainkaan, että koskaan ei ole hormonaalista ehkäisyä käyttänyt ja lisää lapsiakin olisi halunnut, kun niin iäkäs oli jo valmiiksi.
Sain ilmaisesta hormonaalisesta ehkäisystä hormoonini sekaisin, suolistosairauden, hormonaalista ehkäisyn lähdettä ei meinattu poistaa ja jäi se lapsikin tekemättä.
Eli kun laitatte niitä ehkäisyjä niin auttakaa meitä naisia niiden aiheuttamien oireiden ja sairauksien kanssa. Mutta kun yksin jätetään eikä todesta oteta……..
Nimimerkki; painostuksen alla