Salo Golfin Saku Tuusa etenee vakaasti kohti Suomen huippua

0
Saku Tuusan swingejä nähdään tänään ja huomenna Kytäjällä. Perinteisessä junioriturnauksessa on mukana myös Eemil Alajärvi (vas.), joka harjoitteli Tuusan ja kolmannen varsinaissuomalaisen tulevaisuuden lupauksen Sakke Siltalan kanssa heinäkuussa Ruissalossa.

Saku Tuusa on yhä kiireisempi nuori mies. Kalenteri täyttyy golfista käytännössä niin paljon kuin se 17-vuotiaalla golfarilla täyttyä voi.

Salo Golfin edustaja on valmistautunut kolme edellistä päivää yhteen kesän useammasta kansainvälisestä haasteesta. Tuusa osallistuu Hyvinkään Kytäjällä järjestettävään perinteiseen Jacques Léglise Trophyyn, jossa kilpailevat Manner-Euroopan ja Britteinsaarten joukkueet. Vaikka pelit alkavat vasta perjantaina, täyttyi jo torstai päivä harjoituksista, palavereista ja yhteisistä ruokailuista.

Nuori mies on vakaalla tiellä kohti Suomen golfhuippua. Häntä on voinut tituleerata jo useamman vuoden ajan jopa Suomen lupaavimmaksi junioriksi, eikä määritelmästä ole syytä edelleenkään tinkiä. Melkeinpä päinvastoin.

Tuusa johtaa Finnish Junior Tourin kauden rankingia. Kyseiseen rankingiin kuuluvat kaikki maan alle 21-vuotiaat pelaajat. Vaikka ranking ei ole täysin aukoton mittari pelaajien paremmuuksista, kertoo se kuitenkin tasosta paljon.

– Kyllä kausi on ylittänyt kaikki ennakkoon laaditut tavoitteet. Pyrkimys oli yltää rankingissa tietylle sijalle, joka ei ollut ensimmäinen, hymähtää Sakun isä Tommi Tuusa.

Saku Tuusa on alkaneen lukukauden aikana ehtinyt viettää muutaman päivän Halikon lukiossa. Lukion toista luokkaa käyvän nuoren tarkoituksena on ainakin näillä näkymin kirjoittaa ylioppilaaksi kolmessa vuodessa.

Sen jälkeen ohjelmassa lienee varusmiespalvelus, jonka päätteeksi suunta on kaiken toivon mukaan Yhdysvaltain yliopistogolf. Siellä hyvät pelikelit olisivat turvatut ympäri vuoden.

– Collegeen pääseminen ei sinänsä ole paha rasti, mutta merkittävä juttu on se, minkälaisen stipendin sinne saa. Se riippuu koulu- ja golfmenestyksestä, Tommi Tuusa valottaa.

Lue lisää Saku Tuusasta sekä 30 vuotta täyttävästä Salo Golfista perjantain lehdestä.