Salon Anisissa järjestetään viikonloppuna ratsastusjousiammunnan SM-kilpailut

0
Ratsastusjousiammunnan maailman-.ja Euroopan mestari Mihai Cozmei veti viime syksynä lajin kurssia Salossa.

Suomessa virallisesti kuluvan vuosikymmenen alussa alkanut ratsastusjousiammunta otti Salossa ensiaskeleitaan vuosi sitten järjestetyllä kurssilla. Viikonloppuna on vuorossa seuraava aluevaltaus: Anisissa järjestetään lajin SM-kilpailut.

Lajiliitto perustettiin vuonna 2010, ja jäseniä liitossa on tällä hetkellä noin 200. Kasvu on ollut varsin vauhdikasta, sillä lajin opastuskursseja on pidetty tänä vuonna useita kymmeniä eri puolella maata.

Merkittävässä roolissa ovat Mihai ja Katariina Cozmei. Jälkimmäinen on SM-kilpailuissakin monessa roolissa: tiedottajana, järjestävän seuran Equestrian Martial Arts Clubin varapuheenjohtajana sekä myös kansainvälisten kilpailujen osallistujana.

– SM-kilpailuissa on mukana useampi Suomea MM-tasolla edustava ratsastaja, mutta myös hyviä haastajia ja SM-tason ensikertalaisia, Katariina Cozmei kertoo tapahtuman tiedotteessa.

SM-kilpailuissa on 25 osallistujaa, jotka tähtäävät kovassa vauhdissa ampumatauluihin. Rata on 90 metriä pitkä, ja paremmuuden ratkaisevat sekä osumatarkkuus että ratsukon nopeus. Lauantaina kilpaillaan korealaisella ja sunnuntaina unkarilaisella radalla.

Anisissa sijaitseva Ratsastuskeskus Teho on yksi Suomen Ratsastusjousiampujainliiton yhteistyötalleista. Sen tiloissa järjestettävät SM-kisat ovat järjestyksessään neljännet.
Kilpailut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10. Tapahtuma päättyy sunnuntaina noin kello 16 osakilpailun ja kokonaiskilpailun voittajien palkitsemisiin. Lauantaina järjestetään lisäksi leikkimielinen keppihevosjousiammuntakilpailu.