Salon johto vieraili St. Anthonyssa Yhdysvalloissa – ”Tavoitteet saavutettiin erittäin hyvin”

8
Salon ystävyyskaupunki St. Anthony sijaitseen Yhdysvaltojen Minnesotassa. Kuva: Google Maps

Salon kaupungin johto vieraili Yhdysvalloissa viime viikolla. Matkakohteena oli Salon ystävyyskaupunki St. Anthony Minnesotassa.

Salon delegaatiossa olivat mukana kaupunginjohtaja Lauri Inna ja kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Terhikki Lehtonen sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) ja valtuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo (kok.).

Ohjelmassa oli tapaaminen muun muassa elinkeinoelämää ja työllisyyttä edistävän Greater Minneapolis -organisaation kanssa. Suomalais-amerikkalainen kauppakamari oli järjestänyt tilaisuuden yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita Salosta ja Suomesta.

– Paikalliset yritykset ovat kiinnostuneita kansainvälistymisestä ja yhteistyöstä, ja ne pystyvät tarjoamaan salolaisille yrityksille vientialustoja. Meillä on Salossa monta nousevaa yritystä, jotka tavoittelevat kontakteja Yhdysvalloista, Lauri Inna perustelee.

Greater Minneapolis -organisaatio ja paikallinen kauppakamari aikovat lähettää edustajansa Saloon vastavierailulle. Myös muutaman suuremman yrityksen edustajia on tulossa Saloon.

Salosta on tehty ulkomaanmatkoja viime vuosina hyvin säästeliäästi, eikä linja ole Lauri Innan mukaan muuttumassa.

– Matkojen on oltava hyvin perusteltuja ja tavoitteellisia. Linjaus koskee yhtä hyvin viranhaltijoita kuin luottamushenkilöitä. Ylpeänä voi sanoa, että tavoitteet Yhdysvaltain matkalla saavutettiin erittäin hyvin, Lauri Inna kehuu.

 

 

Marco

Verorahat saatiin kulumaan erittäin hyvin.

Lari Lampuri

Todennäköisesti matkan taustalla oli kaupungin johdon halu päivittää Salon iskulausetta: ”Salo – Joka päivä parempi” on ehkä muuttumassa Atlantin takana myyvempään muotoon ”Make Salo great again!” On sinänsä hyvä, että Suomen kuntapäättäjät käyvät katsomassa maailman menoa, esim Espoon johdon reissu Torontoon katsomaan veneiden talvisäilytystä. Metroon menikin sitten rahaa suuren maailman malliin, sitä minne johtajat veneensä saivat säilöön ei ole lehdissä näkynyt.

MDI

Missä ensimmäinen tuulipuku vinkumassa rahan tuhlaamisesta?

On se niin väärin yrittää edistää seutukunnan elinkeinoelämää.

It Senior

Selittelyn makua. Onneksi päättäjillä ennestään on kokemusta Vietnamista. Otettiinko yhteyttä Elopiin? Hän on nyt kuulemma työtön.

Tuli väkisin mieleen paikallisen kuntaliiton edustajien matka Skotlantiin. He eivät olleet tutustuneet edes omiin osastoihin!

Keijo K.

Käsittäisin jollain tavalla, jos yrityspuolen edustajat kävisivät tutustumismatkoilla (ei kuitenkaan verovaroilla), mutta miksi juuri nuo?

Tiltu

Mitä olivat matkan tavoitteet ja miten ne konkreettisesti saavutettiin? Ei käynyt ilmi jutusta.

Matti

Säälittävää toimintaa Salon johdolla.

Veronmaksaja

Hieno homma!
Kaikilla keskeisillä poliitikoilla ja virkamiehillä pitää olla nykyään kansainväliset verkostot ja kielitaitoa, että pystyy hakemaan verrokkitietoa maailmalta. Ei nimittäin enää riitä, että tuntee Salossa ”kaikki” ja kysyy naapurilta neuvot.