Salon verotuloihin ilmestyi yli 11 miljoonan euron lovi

12

Salon verotulot jäävät tänä vuonna yli 11 miljoonaa euroa budjetoitua pienemmiksi. Syy löytyy viime vuodesta, jolloin kaupunki sai lähes 10 miljoonaa euroa odotettua enemmän tuloja. Nyt verottaja korjaa tilannetta jälkikäteen.

Salon kaupunginjohtajan Lauri Innan mukaan verottajan ilmoitus ei tullut yllätyksenä. Jonkinlaista ”jälkiaaltoa” tiedettiin odottaa, mutta ei näin suurta. Innan mukaan nyt ei saa panikoida eikä masentua.

Lue lisää 28.8.2018 Salon Seudun Sanomista

Marco

Taloudenpito samanlaista koheltamista kuin takavuosinakin.

Vanha konemies

Voisiko joku viisaampi selittää, miten valtion ryöstöverotus kohtelee kuntien ryöstöverotusta? Onko kiinteä prosentti vai progressio?

Jutusta sai käsityksen, että Salo keräsi veroja 10 miljoonaa enemmän kuin edellisenä vuonna, niin valtio nyysii ne kaikki pois? Häh? Kun Salon verotulot jäivät pienemmiksi, niin antoiko valtio paljonkin avustusta? Eli pakkotasaus?

Kärkihankkeet tauolle

Voi voi, ensimmäiseksi sitten ne kärkihankkeet tauolle ja perusinfra kuntoon.

Seuraava epävakaus tulee kuitenkin jo soten mukana.

Nisa

No keittiöhenkilökunnaltahan sitä taas voi säästää. Mistäs muualta. Heillähän sitä on isot liksat.

Monttööri

Olen jo vuosia ollut masentunut Salon kaupungin hallinnollisesta koheltamisesta – kuntalaisia kuuulematta paahdetaan laput silmillä ja pyykkipoika nenässä hajujen keskellä vuositolkulla.

Voisiko jätteenpolttolaitoksen hommaajat lainata siitä 100 miljoonasta vähän kaupungille, että ei paniikki yllättäisi koko kylää.

Veronmaksaja

Olen samaa mieltä. Jätelaitos maksaa yhtä paljon kuin Salon vuotuiset verotulot. Eikö nykyisen kaukolämpöyhtiön liikevaihto ole miljoonan verran ja voittoa alle satatuhatta?

Jos korkokulut nousevat prosentin, niin eikö silloin sadasta miljoonasta joudutaan maksamaan miljoona lisää korkoa. Kai ne sitten kerätään jätemaksuina ja kohonneina veroina.

Onneksi jäteyhtiö on todettu vakavaraiseksi yhtiöksi jonkin valituksen yhteydessä.

Petsku

Nyt sitten varmaankin kiinteistövero, vesimaksut sun muut korotetaan tappiin?

Mihin kaupunki on tuon ylimääräisen 10 miljoonaa laittanut? Rahalle olisi nyt käyttöä.

Matti

Eihän nämä talousasiat mitään hokkuspokkus juttuja ole. Salon kaupungin pitää joka hetki tietää, miten talous makaa. Jos nämä ovat puolittainkin yllätyksiä, niin kyllä meille Salossa huonosti käy.

Miksei tätä otettu budjetissa huomioon?

Mika

Asia ei tullut yllätyksenä, mutta siihen ei oltu mitenkään valmistauduttu. Näinkö se meni?

No, onhan täällä vielä asukkaita, joilta tämä summa saadaan kasaan ja tietenkin itsestään tärkeitä tekeviä työntekijöitä, joita voidaan lomauttaa tai jotain.

Keijo K.

Kaikki Salon johtavat virkamiehet voisivat olla pakkolomalla joka toisen viikon seuraavan vuoden ajan.

Eihän se asioita ainakaan huonompaan suuntaan veisi, vaan vähentäisi tuon häsläyksen puoleen nykyisestä.

Mikko ex-salolainen

Hyvä idea. Eurotonttifarssi ei tuonut kuin epävarmuutta ja sappea muutenkin happameen kaupunkiin.

Ainoa menestys ovat torin ilmaiskonsertit, vaan nehän ei tuotakaan mitään. Miten olisi viulukonserttoja hautausmaille, vrt. Titanic.

Loppukin kaupunki kannattaa ihan vaan antaa kiinteistövälittäjille. He myyvät senkin hymyssäsuin eteenpäin ja loppuvat budjettimurheet 😉

Kansakoulua jonkin verran käynyt

Eläkeläisenä en voi toimia noin kuin Salon kaupunki toimii. Joudun varautumaan jo alkuvuodesta alkaen siihen, että vuoden aikana voi tulla ja tuleekin normaalien menojen lisäksi menoja, joihin on pakko varautua ennakkon, mm auton korjauskulut ja tavanomaista suuremmat sairauksiin liittyvät kulut, jotka on julkisen puolen saatavuusongelmien vuoksi joskus pakko hoitaa yksityisellä puolella. Minusta Salon kaupungin toiminta ei anna tässäkään suhteessa vakuuttavaa kuvaa asioiden hoidosta. Vaikka rahaa ei juurikaan ole, niin kaikenlainen kärkihankkeista visiointi, unelmointi ja mielikuvien luonti tuntuvat vievän liiaksi aikaa siellä kaupungintalolla, ja sitten tulee tällaisia ”yllätyksiä” ja lovia verotuloihin. Vanha kansakoulu antoi pohjan kuluista ja menoista. Lisäksi nykyisin on… Lue lisää »