Salossa 600 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten – töitä tarjolla erityisesti rakennusalalla ja siivouksessa

9

Työttömien määrä väheni Salossa 600 henkilöllä viime vuoden heinäkuusta. Salossa oli heinäkuussa 3 086 henkilöä ilman töitä, kun vuosi sitten luku oli 3 689, kertoo Ely-keskuksen laatima Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus.
Salon työttömyysprosentti oli heinäkuussa 12,7.
Kesäkuussa työttömiä oli Salossa heinäkuuta vähemmän, 2 958 henkilöä. Heinäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa, kun oppilaitoksista valmistuu nuoria työmarkkinoille ja määräaikaisia työsuhteita päättyy.

Työttömyyden lasku jatkuu myös Somerolla, jossa työttömyysprosentti oli heinäkuussa 7,9. Työttömien määrä väheni noin 50 henkilöllä viime vuoden heinäkuusta.
Varsinais-Suomessa työttömien määrä väheni vuoden takaisesta 13 prosentilla eli samaan tahtiin kuin koko maassa.
Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa yhteensä 24 600 työtöntä työnhakijaa.
Työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,8 prosenttia. Se on 1,7 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Varsinais-Suomessa työttömyysaste on sama kuin koko maassa (10,8 prosenttia).

Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta. Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomessa (–20 prosenttia), kun Loimaan ja Turunmaan seuduilla alenemistahti jäi hitaammaksi (–11 prosenttia). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja koulutustaustasta riippumatta.
Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 36 prosentilla eli 3 800 henkilöllä, kertoo Ely-keskus.

Työttömien määrä väheni vuotta aiemmasta lähes kaikissa Varsinais-­Suomen kunnissa, mutta kuntien väliset erot ovat isoja. Työttömyysprosentti on korkein Turussa 14,2 prosenttia ja alin Laitilassa 4,9 prosenttia.
Alle 7 prosentin työttömyysaste on Varsinais-Suomessa joka toisessa kunnassa.
Kun maakunnan työttömyyslukuja verrataan koko maan tasoon, työttömyysaste on koko maan lukua alempi 25 varsinaissuomalaisessa kunnassa. Valtakunnallista tasoa korkeampi se on vain Salon ja Turun kaupungeissa.
Nuorten työttömyys väheni vuotta aiemmasta 20 kunnassa.
Heinäkuun aikana pitkäaikaistyöttömien määrä väheni 10 varsinaissuomalaisessa kunnassa. Vuotta aiemmasta määrä väheni lähes jokaisessa varsinaissuomalaisessa kunnassa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 4 100 kappaletta eli 30 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Salossa avoimia työpaikkoja oli 235.
Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut koko maakunnassa 13 100 kappaletta eli 1 300 (11 prosenttia) enemmän kuin vuotta aiemmin.
Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna heinäkuun aikana 7 500 kappaletta, joista 3 700 oli uusia, heinäkuun aikana avautuneita, työpaikkoja.

Vuotta aiempaan verrattuna työvoiman kysyntä oli heinäkuussa vilkkaampaa useimmilla aloilla. Kysyntä oli vireää erityisesti rakentamisessa. Lisäksi siivouksessa, logistiikka-­alan, sosiaali- ja terveysalan sekä monissa muissa palvelualan ja teollisuuden tehtävissä oli työtä tarjolla enemmän kuin aikoihin.
Elokuun aikana työttömien määrä yleensä kääntyy laskuun. Ely-keskus odottaa, että näin tapahtuu myös Varsinais-Suomessa.

Lue myös: Työllisyysaste nousi heinäkuussa, jäi niukasti hallituksen tavoitteesta

Työttömyysprosentit Salon seudun kunnissa heinäkuussa 2018

  • Kemiönsaari 8,0
  • Koski Tl 6,6
  • Marttila 7,9
  • Paimio 5,6
  • Salo 12,7
  • Sauvo 5,6
  • Somero 7,9
  • Varsinais-Suomi 10,8

 

 

Siivooja

Mielekiintoista.
Mutta on vähemmän mielenkiintoista se että teet täyttä työpäivää alalla jolla et edes elätä itseäsi, vaihtoehdot ovat vähissä.
Joka ikinen kuukausi haet toimeentulotukea jotta saisit rahat edes joten kuten riittämään elämiseen. Sen lisäksi asumistukea, juokset läpi kaikki mistä vähänkin saisi ruokaa ilmaiseksi kuten EU-kassijaot, seurakunta jne.

Pakon edessä teet työtä, mutta kenen etu on se ettei työllä elä? Yhteiskunta elättää siitä huolimatta ja yrittäjät rikastuvat nauttien mojovat voitot, joiden verorahat valuvat veroparatiiseihin.

Matti

Olet oikeassa. Annetaan ihmisille muutama tunti viikossa töitä, että saadaan pois tilastoista. Sen jälkeen haetaan toimeentulotukea sekä asumistukea että raha riittäisivät ruokaan. Muusta elämisen tarkoituksista pitää luopua.

Eläkeläisiä on tällä ajanjaksollakin muuttanut Saloon ja työikäisiä nuoria perheenperustajia pois. Annetaan tietoisesti sellaisia tilastoja, joka on mieluinen.

Minua kiinnostaa, mikä ikäjakauma on Salossa tänään.

Työ kutsuu tekijäänsä

Risukkojen ja rantakaislikkojen raivaajia tarvittaisiin ympäri seutukuntaa. Maata omistavien suurten ikäluokkien voimat eivät enää riitä ympärivuotiseen kiinteistönhoitoon.

Kotitalousvähennyksellä reipasta raivauspalvelua ja ympäristön kunnossapitoa tarjoaville tulee varmasti olemaan kasvavat markkinat.

MasaNasa

Varmasti menestyy, jos on ”reipasta raivauspalvelua”. Tätä varten vaan tarvitaan yritys, työkalut, suojavarusteet ja vaatetukset, kulkuneuvot, luultavasti jotain lupia, alkupääomaa jne. Lisäksi hinnoittelun pitää olla sekä kannattava että myyvä, jotta kaikki asiaan kuuluvat verot yms. tulevat hoidetuksi. Lisäksi työn pitäisi elättää niin, että voi olla päätoiminen yrittäjä, muuten olet sivutoiminen, joka tietää hankaluuksia monessakin virastossa. Jos olisi vähän valuuttaa, niin minäkin voisin alkaa kaikenlaista yrittämään, mutta sitä se vaatii, ja kevyemmän byrokratian myös. Ennen kaikkea kevytyrittäjyys tulisi olla niin kevyttä perustaa, että ei tarvitse kahta kertaa miettiä. Itsesänä työllistäjää pitäisi harkita, onko se yrittäjyyttä sanan vanhassa mielessä lainkaan. Yhteiskunnan tulisi… Lue lisää »

Matti

Kyllä ensin pitäisi korjata ja ehostaa kaupungin keskustaa, että sinne kehtaisi viedä vieraita. Euroopan rumin kaupunki.

Vapaa Kanaherra

Käytkö Matti itsesi kanssa keskustelua?

Ex-noksu 2

Tämä on taas tätä perusnegatiivista salolaisuutta – kaikki on muualla paremmin.

Et viitsi edes perustella, mikä on niin rumaa 🙁

Vapaa Kanaherra

Matilla ei ole edes faktat kunnossa: Charleroi (Belgia) on äänestetty maailman rumimmaksi kaupungiksi.

Vapaa Kanaherra

Lueskelin muiden sanomalehtien nettisivuja ja kävi ilmi, että Matit on aika negatiivinen rotu.