SalPa tasasi pisteet Kauniaisissa – MuSan etumatka Kakkosen B-lohkon kärjessä on neljä pistettä

0
Albijon Muzaci (oik.) alusti SalPan ainoaksi jääneen maalin. Tilanteita lisäosumiin oli vaikka millä mitalla. Kuva on elokuun alun kotiottelusta Kiffeniä vastaan.

Grankulla IFK ja Salon Palloilijat päätyivät jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkon kärkiottelussa 1-1 (1-1)-tasapeliin, mikä tuskin tyydytti kumpaakaan joukkuetta. B-lohkon ykkössijalla jatkavalle Musan Salamalle tulos sen sijaan oli takuulla täydellinen.

SalPa siirtyi johtoon 22. peliminuutilla. Albijon Muzaci katkaisi siihen asti hyvin pelanneen graniveskari Toni Vuorisen heikon avauksen. Muzaci kuljetti ja syötti Lucas Gabrielssonille, joka ei erehtynyt hyvästä paikasta vaan sijoitti oikeaan takakulmaan.

Tasoitus tuli kuitenkin vain paria minuuttia myöhemmin pitkän rajaheiton jälkeen. SalPan maalivahti Santeri Aaltonen torjui ensimmäisen tilanteen hyvin lähietäisyydeltä, mutta Daniel Langhoffin jämäkkä junttaus vastapalloon oli jo liikaa.

Pian maalin jälkeen Aaltonen kolhi sormeaan torjuntatilanteessa, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla SalPan kärkipelaaja Elmo Heinonen laukoi pallon identtisellä tavalla verkkoon kuin Gabrielsson aiemmin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Avausjakso oli pääosin SalPan hallintaa, mutta kokonaisuudessaan vauhdikasta ja hyvätasoista peliä molemmilta joukkueilta.

SalPa painoi päälle käytännössä koko toisen puoliajan, mutta Gabrielssonin ylärimapommia lähemmäksi salolaiset eivät päässeet

– Minusta meiltä kauden paras ottelu, mutta tällä tuloksella MuSa valitettavasti karkaa, ei auta mikään. Grani voi olla ottelutapahtumien perusteella tyytyväinen, mutta eihän nekään tuolla tasurilla mitään tee, puhalteli SalPan päävalmentaja Tommi Pikkarainen.

MuSan etumatka SalPaan on B-lohkon kärjessä neljä pistettä, kun joukkueilla on jäljellä viisi ottelua. Pelin vähemmän pelannut GrIFK seuraa SalPaa kolmen pisteen päässä.

Nousukarsintaan selviytyvät kaikkien kolmen Kakkosen lohkon voittajat sekä pistemäärältään paras lohkokakkonen. Toisten sijojen osalta tilanne on varsin tasainen niin A-, B- kuin C-lohkossakin, kun joukkueilla on pelaamatta viidestä kuuteen ottelua.

SalPa pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 1. syyskuuta Porissa FC Jazzin vieraana.