SalPan alun maaliton tuskailu vaihtui Lucas Gabrielssonin näytökseen ja 4-0-voittoon

0
SalPa ja Emil Enqvist (oik.) pääsivät vaikeamman jakson jälkeen juhlimaan maalien myräkkää.

Salon Palloilijat tuskaili ensimmäiset 69 peliminuuttia jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkon ottelussa hämeenlinnalaista HJS Akatemiaa vastaan. Lopulta maalisuoni aukesi kunnolla, ja SalPa vei tärkeän 4-0 (0-0)-voiton. Näin takamatka lohkon kärkijoukkueeseen Musan Salamaan säilyi kahdessa pisteessä MuSan lauantaisesta voitosta huolimatta.

Ensimmäinen puoliaika oli pelitapahtumiltaan varsin tasainen. SalPa hallitsi selkeähkösti ensimmäistä parikymmenminuuttista, HJS sai omat tilanteensa ennen puoliaikavihellystä.

SalPan orastaneet tilanteet kuihtuivat heikkoihin ratkaisusyöttöihin. Lopulta ensimmäisellä 45-minuuttisella se oli lähimpänä maalintekoa, kun vierasjoukkueen maalivahti oli tehdä ”enckelmanit”. Puolustajan taaksepäin antama perussyöttö vieri maalivahdin jalan ohi aina tolppaan asti, eikä SalPan kärkipelaaja Jaakko Oksanen aivan ehtinyt tuikata paluupalloa verkkoon.

Puoliajan kenties paras tilanne avautui HJS:n Eetu Tapanaiselle, joka pääsi laukomaan läheltä maalia, joskin vaikeahkosta asennosta. SalPan maalivahti Santeri Aaltonen torjui laukauksen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin SalPan Iku Leinon täytyi pysäyttää Tapanainen keltaisen kortin arvoisesti ennen rangaistusalueen rajaa. Tästä seurannut vapaapotku meni niukahkosti maalin yli – tosin Aaltonen oli hyvin tilanteessa mukana.

HJS pääsi toisen puoliajan alussa vaaralliseen ja nopeaan vastahyökkäykseen, jossa oli mukana kolme vierasjoukkueen pelaajaa. Mahdollisuus tyrehtyi kuitenkin harhasyöttöön.

SalPa ehti pelata yli 250 minuuttia eli runsaat kaksi ja puoli ottelua ilman maaleja. Jalkapallo ei aina ole loogista: kun maali lopulta syntyi, tuli niitä lähes maksimaalisen nopeasti tuplaten.

70. peliminuutilla SalPa pelasi maalivahdilta lähtien muutamalla nopealla syötöllä pallon Lucas Gabrielssonille rangaistusalueen rajan tuntumaan. Kakkosen B-lohkon parhaaksi pelaajaksi viime vuonna valittu Gabrielsson laukoi yläkulmaan, josta maalivahti ei aivan saanut sitä poimittua.

Eikä pallo ehtinyt olla pelissä kuin runsaat puoli minuuttia ennen seuraavaa osumaa. Tällä kertaa Gabrielsson oli keskityksellään arkkitehti, jonka tarjoilusta Albijon Muzaci viimeisteli varmasti.

Ottelun loppu olikin sitten silkkaa Gabrielsson-show’ta. 86. peliminuutilla hän sai pallon jokseenkin samaan paikkaan kuin avausmaalissa. Tällä kertaa laukaus suuntautui melko keskelle, mutta tulos oli jälleen täydellinen: 3-0. Tätä ennen Leinolle vihellettiin kevyehkön oloisella tuomiolla toinen varoitus ja sitä kautta ulosajo.

Muzaci täydensi lisäajan 4-0-maalillaan loppuiloittelun ja paransi SalPan maalieroa vielä yhdellä. Salolaisten kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina huipputärkeässä vierasottelussa Grankulla IFK:ta vastaan.