SalPan nousutoiveet ottivat viikon aikana ison takapakin – tappio myös kotipelissä

1
SalPan Albijon Muzacin ja kumppanien otteet eivät tuottaneet kotijoukkueelle ainuttakaan maalia. (arkistokuva)

Salon Palloilijoiden eteneminen kohti jalkapallon miesten Kakkosen nousukarsintaa otti tällä viikolla kaksi pitkähköä askelta taaksepäin. Maanantaisen MuSa-tappion seuraksi tuli lauantaina 0-1 (0-0)-kotihäviö lohkon alakastin Kiffenille. Kyseessä oli samalla SalPan kauden ensimmäinen kotitappio.

Ensimmäisellä puoliajalla SalPa hallitsi ottelua hienokseltaan, joskaan ei aivan sarjataulukon antaman oletuksen voimalla. Kotijoukkueella oli kuitenkin vaarallisempia tilanteita, joista paras avautui puolen tunnin pelin jälkeen.

Kiffenin puolustuslinja antoi SalPalle täysin vapaan mahdollisuuden maalinteon yrittämiseen, kun Lucas Gabrielssonin antamaa vapaapotkua oli lähimpänä puskemassa peräti neljä kotijoukkueen pelaajaa. Albijon Muzacin nikkaus meni kuitenkin ohi.

SalPan pelaajat kaatuivat pariin otteeseen rangaistualueella, mutta palloa ei viety pilkulle. Kiffenin varteenotettavin tilanne osui Omar Aldanille, jonka laukaus melko läheltä maalia painui karkeasti ohi.

Kiffenin kauden vasta kahdeksas täysosuma syntyi hieman ennen tunnin täyttymistä. Abaas Ismail oli hakenut aiemminkin ottelussa aktiivisesti pystyjuoksuja, jotka olivat siihen asti tuottaneet lähinnä paitsioita. Tällä kertaa SalPan puolustuslinja oli melko korkealla, ja Ismail karkasi läpiajoon. Viimeistely takakulmaan oli varma, ja Kiffen siirtyi melkoiseen yllätysjohtoon.

SalPan tilaisuus tasoitukseen koitti melko nopeasti. Vaihdosta kentälle tullut Jami Siirtola antoi hyvän syötön, mutta Waltteri Peltolan laukaus jäi piippuun pallon mennessä maalivahti Besart Mustafan syliin. Muilta osin SalPa ei saanut vaarallisia tilanteita aikaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää alle 15 minuuttia.

Kotijoukkue sai kuitenkin vielä mahdollisuutensa, kun Ismail Dashani ajettiin toisen varoituksen myötä ulos kentältä 83. peliminuutilla. SalPan Jaakko Oksanen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta nikkaus suuntautui ohi maalin.

Gabrielsson pääsi yrittämään vapaapotkua hieman yli 20 metrin päässä maalista. Laukauksen sijaan pallo pelattiin Siirtolalle, jonka sijoitus oli Mustafalle helppo torjunta. Sama pätee Eetu Leppäsen laukaukseen rangaistusalueen rajalta.

Kokonaisuutena SalPan peliesitys jäi erittäin vaatimattomaksi.

Kakkosen pelejä en aio katsoa

Kuinka kauan ne aikoo olla kakkosessa? Surkea esitys. Aivan järkyttävää.