Someron Esan heittäjät ovat rohmunneet nuorten SM-mitaleita

2

Someron Esan heittäjätallin nuoret ovat takoneet yleisurheilun nuorten SM-viikonlopun aikana hurjan mestaruustriumfin. 14–17-vuotiaiden kisoissa Espoossa ja Saarijärvellä on nähty jo peräti viisi seuran edustajien SM-kultaa.

16-vuotiaissa tytöissä Silja Kosonen on ehtinyt Espoossa osallistua jo kolmeen lajiin voittamalla niistä kaksi. Hän oli ykkönen niin kiekonheitossa – hopeamitalisti hävisi 27 senttimetriä – kuin moukarinheitossakin. Siinä kilpailussa mestaruus heltisi runsaan metrin erolla.

Samanlaista jälkeä vielä selkeämmin eroin on tehnyt Saarijärvellä saman seuran Max Lampinen. Hän voitti 14-vuotiaiden poikien moukarikilpailun tuloksella 59,85 ja kuulan lukemilla 15,18. Kummassakin lajissa eroa seuraavaan kertyi lähes kaksi metriä.

Eivätkä Esan juhlat ole jääneet tähänkään. Kolmas moukarimestaruus tuli 15-vuotiaissa tytöissä, jossa Marika Virtanen oli suorastaan ylivoimainen voittotuloksella 58,18.

Aulis Tiensuu

… ja siihen päälle vielä joukkuemestaruudet P15 kuulassa ja moukarissa!

Aulis Tiensuu

Ja moukaria vielä: Yksi miesheittäjä (Henri Liipola) juuri Berliinin EM-kisoissa. Viikko sitten Johanna Witkalle N22 SM-hopeaa ja tänään sunnuntaina heittää Pohjolan ja Baltian maiden mestaruuskilpailuissa Ruotsissa.