Someron kaupunki tarjoaa uudenlaista tukea lapsiperheille

3
– Lähdemme kokeilemaan, miten tällainen paljon tutkittu ja toimivaksi havaittu amerikkalainen systeemi toimii meillä. Se on syntynyt, kun on haettu tehokkaita menetelmiä auttaa monta perhettä yhtä aikaa, Pia Nummila kertoo.

Pikkulasten vanhempien uudenlainen tukiryhmä aloittaa toimintansa Somerolla lokakuun alussa. Ryhmä tarjoaa vanhemmille tukea ja keinoja vähentää lasten käyttäytymiseen liittyviä ongelmia.

Sosiaalitoimiston ja neuvolan perustamassa maksuttomassa ryhmässä pureudutaan lasten käytösongelmiin vertaistuen ja harjoitusten avulla. Viikoittain kokoontuvalle ryhmälle tarjotaan kokoontumisen ajaksi lastenhoito.

Perhetyöntekijä Pia Nummila arvioi, että ryhmässä tullaan painiskelemaan monille vanhemmille arkipäiväisten haasteiden kanssa.

– Pienetkin pulmat alkavat kuormittaa sekä lasta että vanhempia, kun ne toistuvat arjessa päivittäin, hän korostaa.

Lue lisää Ihmeelliset vuodet -ryhmästä Salkkarista 30.8.2018

Tytteli

Ensimmäisellä kerralla on syytä tehdä alustus siitä, miten vanhempi käyttäytyy. Miksi syyttää lapsia, jotka peilaavat vanhempiaan kaikessa, jos on ongelmia kotona.

Lapset tarvitsevat rauhaisaa kotia, yhteistä tekemistä ulkoillen, säännöllisiä ruoka- ja nukkumaanmenoaikoja yms. normaalia elämää. Perheitä näkee usein muun muasssa Hesessä näpyttelemässä älypuhelintaan, ja lapset syövät tyhjiä kaloreita ja muita lisäaineita pillimehuistaan. Sokerit pois ja rakkautta lapsille!

Matti

Olet kyllä oikeassa. Nykyisin useat vanhemmat ovat lapsilleen huonoja esimerkkejä, heitetään roskat maahan ja ollaan kännykkä kourassa. Ei olla siis läsnä lapsen kunssa, kun sitä juuri lapsi tarvitsee, läsnäoloa.

Kolmanneksi ostetaan tölkkiruokaa, ei valmisteta itse. Vitamiinit ja hivenaineet jää saamatta ja se tärkeä perhettä yhdistävä asia jätetään tekemättä. Oikea ruoka ja yhdessä syöminen

Jos lapsi oireilee, vika on melkein aina vanhemmissa.

Päihteet

Totta, suurin osa lasten ns. ongelmista korjaantuu, kun vanhemmat alkavat viettää aikaa niiden lasten kanssa, ja jätetään ne päivittäiset kaljat sun muut päihteet siitä arjesta.