Sveitsin Alpeilla jopa 20 kuollut museolentokoneturmassa

0

Sveitsissä jopa 20 ihmisen pelätään kuolleen lauantaisessa lentoturmassa, jossa toisen maailmansodan aikainen lentokone putosi Sveitsin Alpeille. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet kuolleiden määrää.
Lentokone törmäsi Itä-Sveitsissä sijaitsevaan Piz Segnas -vuoreen noin 2 500 metrin korkeudessa. Kone oli ollut matkalla maan eteläisimmästä Ticinon kantonista Dübendorfin sotilaslentokentälle Zürichin lähelle.
Onnettomuuskone oli Saksassa vuonna 1939 valmistettu Junkers Ju 52 -lentokone, jonka omistaa myös kolmea muuta vastaavanlaista konetta vuokraava lentoyhtiö Ju-Air. Koneiden pilotit ovat entisiä sotilas- tai liikennelentäjiä.
Yhden Ju-Airin koneen oli määrä osallistua viime vuonna Helsingin Kaivopuiston lentonäytökseen, mutta yhtiö perui Ilmailumuseon mukaan vierailunsa kapasiteettiongelmien vuoksi.
Onnettomuus tapahtui lauantaina iltapäivällä vain tunteja sen jälkeen, kun nelihenkinen perhe kuoli lento-onnettomuudessa maan keskiosassa Nidwaldenin kantonissa.
Kolmemoottorinen lentokone on tuttu myös kahdesta Hollywood-elokuvasta, kertoo sveitsiläislehti Blick. Vuonna 1968 Kotkat kuuntelevat -elokuvan lopussa näyttelijät Richard Burton ja Clint Eastwood pakenevat näyttävästi Ju 52-koneen kyydissä. Konetyyppi oli mukana myös 2008 Tom Cruisen tähdittämässä Operaatio Valkyrie -elokuvassa.

http://ilmailumuseo.fi/ju-air/
https://www.blick.ch/news/schweiz/graubuenden/in-zwei-hollywood-streifen-zu-sehen-ungluecks-maschine-ist-eine-film-legende-id8691698.html

STT