Tommi Holttinen teki ulkorataennätyksellään kovan venymisen – seiväshypyn finaali jäi kuitenkin niukasti haaveeksi

0

Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen oli lähellä omaan tasoon nähden jopa sensaatiomaista finaalipaikkaa Berliinin EM-kilpailuissa. 21-vuotias Holttinen hyppäsi uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa ulkorataennätyksensä 551 ja sijoittui karsinnassa 13:nneksi. Näin hän putosi ensimmäisenä loppukilpailusta.

Esan urheilijasta on ainakin uran alkuvaiheissa kasvanut melkoinen arvokisasuorittaja. Hän teki oman ennätyksenä peräti kolmissa nuorten arvokisoissa.

Holttinen aloitti muiden suomalaishyppääjien tavoin korkeudesta 516. Ensimmäinen yritys epäonnistui, mutta toinen meni ilmavasti yli.

Seuraavassa korkeudessa 536 hyppy nousi ensimmäisessä yrityksessä hyvin, mutta rima tuli lopulta alas suunnilleen samalla kaavalla kuin avausyrityksessä 20 senttiä alempaa.

Tämän jälkeen Holttinen jätti kaksi yritystä 551:een. Miehen ulkorataennätys oli 540, talvella hallissa meni EM-kisaraja 555.

Holttinen toteutti uhkapelin erinomaisesti: 551 meni yli suorastaan ilmavasti. Lajin taso on kuitenkin tällä hetkellä sen verran kova, että jo tässä vaiheessa oli selvää, ettei finaalipaikka todennäköisesti auennut vielä tällä suorituksella.

Muiden suomalaisten, Urho Kujanpään ja Tomas Weckstenin kilpailu päättyi tulokseen 536.

Holttisen ensimmäinen yritys 561:stä ei ollut huono, joskin pudotus oli lopulta varsin selkeä. Toinen suoritus meni läpijuoksuksi, mutta kolmannesta tuli vielä mainio yritys. Rinta toi kuitenkin riman alas. Aikaisempien korkeuksien pudotukset pilasivat lopulta finaalimahdollisuuden.

– Viimeiseen hyppyyn 561:stä laitoin kaiken peliin. Siitä tuli ihan hyvä hyppy, mutta ihan ei riittänyt. Kyllä se harmittaa, kun ensimmäisenä jää finaalista ulos, Holttinen totesi Ylelle.