Urheilupuistossa pelataan viikonloppuna Palloliiton valtakunnallinen junioriturnaus – isäntäjoukkueena FC Halikko

0
FC Halikon P05-joukkueen runko on ollut kasassa vuodesta 2011 lähtien.

Perjantaina Urheilupuistossa alkaa suuri kolmepäiväinen junioriturnaus, kun FC Halikko isännöi P13-ikäluokan Palloliiton II tason lopputurnausta. Turnaukseen osallistuu 15 joukkuetta ja yli 200 pelaajaa.

Aukiselitettynä nimihirviö tarkoittaa sitä, että turnauksessa pelaa ikäluokan sijoille 17.–31. selvinneet joukkueet. Ykköstason turnaus pelattiin viime viikonloppuna Jyväskylässä ja sen voitti Turun Palloseura.

FC Halikon vastuuvalmentaja Tuomas Talvo uskoo, että joukkueella on mahdollisuus mennä jopa päätyyn asti.

– Tavoite on voittaa koko turnaus. Mitä vastustajia tunnen, niin se on mielestäni mahdollista. Tosin Itä- ja Pohjois-Suomen joukkueita emme ole kohdanneet.

– Ennen kaikkea tämä on älyttömän hieno mahdollisuus pojille oppia ja saada kokemusta erilaisista vastustajista.

FC Halikon P13-joukkueessa on pelaajia kolmesta eri ikäluokasta (2005–2007 synt.). Joukkue harjoittelee 3–4 kertaa viikossa ja pelaa 1–2 ottelua viikossa.
– Viime vuonna taisi olla yhteensä 130 harjoitusta ja 60 ottelua, Talvo ynnää.

Normaalisti ikäluokassa pelataan kahdeksan vastaan kahdeksan -otteluita, mutta lopputurnauksessa pelataan isojen poikien peliä 11 vastaan 11.

– Ihmettelen Palloliiton strategiaa tässä asiassa, enkä ole saanut tähän järkevää vastausta keltään. Tämä on ilmeisesti Helsingin seurojen halusta tehty tällaiseksi, Talvo hämmästelee.

Palloliiton P13 taso II -lopputurnauksen avausottelu FC Halikko–JJK Urheilupuiston ylänurmella tänään klo 14.