Uuden skeittiparkin rakentaminen alkoi Salossa – betoni korvaa vanerin

0
Suomen Skeittibetoni Oy:n yrittäjä Juuso Aalto istuu vanhasta skeittipuistosta säästetyllä metallipenkillä, joka on tarkoitus sijoittaa uuteen skeittiparkkiin.

Uudenskeittiparkin rakentaminen alkoi maanantaina Salon urheilupuiston laidalla. Aluetta ympäröivät aidat pystytettiin torstaina, työmaa perustettiin perjantaina ja maanantaista lähtien on karsittu vanhaa asfalttia, kertoo rakennusurakasta vastaavan Suomen Skeittibetoni Oy:n yrittäjä Juuso Aalto.

– Tähän valmistuu kokonaan betoninen, street-tyylinen skeittiparkki. Se tarkoittaa sitä, että kaikki rakenteet pysyvät matalina, eikä tähän skeittiparkkiin ole tulossa esimerkiksi suuria kaaria, Aalto selittää.

Samalla paikalla sijaitsi aiemmin 1990-luvun puolivälissä perustettu skeittipuisto, jonka rakenteet oli valmistettu vanerista. Uusi skeittiparkki on paitsi kestävämpi myös modernimpi, sillä itsekin skeittaava Aalto tietää, minkälaiset vaatimukset nykypäivän harrastajalla on. Hän kertoo yrityksen jokaisen viiden työntekijän harrastavan skeittausta, mikä lisää ymmärrystä skeittiparkin vaatimuksista ja ominaisuuksista.

– Tämä skeittiparkki sopii kaikenikäisille ja -kokoisille, minkä lisäksi se tarjoaa mahdollisuuksia ja haasteita eri taitotason harrastajille. Tästä löytyy kaikki peruselementit, jotka skeittari tarvitsee, hän kehaisee.

 

Betonisen skeittiparkin rinnalle on tarkoitus jättää avarampi alue, joka asfaltoidaan uudelleen. Tälle alueelle ripotellaan entisestä skeittipuistosta pelastettuja penkkejä ja roskakoreja, jotka ovat edelleen hyvässä kunnossa. Yhdessä kaksi erilaista skeittausalustaa palvelevat harrastajia laajalla skaalalla, Aalto kertoo.

Urakan on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun mennessä.

 

Skeittiparkinkohtalo oli vielä kesäkuun alkupuolella mysteeri. Salon Seudun Sanomat uutisoi 5. kesäkuuta, että skeittipuiston rakentamista varten esitettiin alun perin 280 000 euroa, mutta kaupunginvaltuusto pudotti summan talousarviokokouksessaan 200 000 euroon. Rahasumma jaettiin tasan nuoriso- ja liikuntapalveluiden kesken.

Suomen Skeittibetonin tarjous – 251 000 euroa – ylitti budjetissa varatun summan reilusti, sillä skeittiparkin arkkitehtisuunnitteluun, rakennesuunnitteluun ja tarvittaviin asiakirjoihin oli jo aiemmin kulunut rahaa yli 20 000 euroa. Hankkeelle tarvittiin myös rakennustyön valvoja, ja valvonta maksaa noin 13 000 euroa.

Kaupunginvaltuustolta anottiin hankkeen toteutukselle 85 000 euron lisämääräraha, joka myönnettiin 11. kesäkuuta. Lisäksi Suomen Skeittibetoni Oy pudotti tarjouksensa hinnan 242 800 euroon.

Salon kaupungin nuorisopalvelupäällikkö Johanna Paananen on hyvillään siitä, että hanke toteutuu vielä tämän vuoden puolella.

– Sitä on odotettu jo vuosia. Olen iloinen, että hinnasta päästiin yhteisymmärrykseen ilman, että skeittiparkin turvallisuudesta tai salaojituksesta jouduttiin tinkimään, hän sanoo.

Paananen uskoo uuden skeittipuiston miellyttävän paitsi vanhoja harrastajia myös innostavan uusia ihmisiä skeittauksen pariin.

 

 

Lue lisää Salon Seudun Sanomista 22.8.2018.