Vaskio juhli kylän 110-vuotiasta kirkkoa

0
Vaskion kirkon messuun ja Elojuhlaan osallistui sunnuntaina satakunta ihmistä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Halikon Vaskiolla juhlittiin sunnuntaina oman kirkon 110-vuotisjuhlia. Kirkon kannatusyhdistyksen Elojuhlaan osallistui satakunta ihmistä. Rakennus vihittiin ensin rukoushuoneeksi elokuussa 1908 ja kirkoksi vuonna 1959.

Vaskion kirkko on yksi Suomen harvoista yksityisistä evankelisluterilaisista kirkoista. Kirkon ja viereisen seurakuntakodin ylläpidosta vastaan Vaskion kirkon kannatusyhdistys. Salon seurakunta avustaa yhdistystä rahallisesti ja järjestää kerran kuussa jumalanpalveluksen Vaskiolla.

Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Rannikko sanoo toiminnan olevan vireää. Kiinteistöstä pidetään hyvää huolta ja korjauksia tehdään vuosittain.

Juhlapuhujana Vaskiolla oli Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala, joka ihaili kirkon erinomaista kuntoa ja sisätilojen kirkkomaisuutta.

– Se on oikea kirkko eikä seurakuntasali- tai rukoushuonetyyppinen. Vaskion kirkkoahan ei ole koskaan rakennettu herätysliikkeen rukoushuoneeksi, kuten monet muut kyläkirkot.

Juhlamessussa ehtoollisen jakoivat piispa Kaarlo Kalliala (vas.) ja Halikon aluekappalainen Miika Rosendahl. Ehtoollisella Halikon kirkkokuorolaisia. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Lue Vaskion juhlasta lisää 27.8.2018