Video: Viljasiilon muraalissa näkyy jo vihreitä lehtiä ja tumma tausta

1

Viljasiilojen Mariankadun puoleiseen seinään on piirtynyt vihreitä lehtiä tummalle taustalle. Siilorakennuksen kolmelle seinälle tulevan muraalin maalaus alkoi torstaina, mutta taiteilija luonnosteli teosta seinälle jo keskiviikkona.
Italialainen Fabio Petani maalaa seinämaalauksensa Salossa Suur-Seudun Osuuskaupan omistuksessa olevaan siilorakennuksen. Teoksen ulkonäköä ei ole paljastettu.

Maalausurakka kerää torstaina tasaiseen tahtiin katselijoita Mariankadulle ja läheiseen risteykseen. Ohiajavissa autoissa käännetään päätä ja yritetään nähdä vilaus maalauksesta.
Yksi ohikulkijoista on salolainen Kirsi-Maaria Vento.
– Nämä piristävät ja elävöittävät katukuvaa. Muraaleja saisi olla täällä enemmänkin, toteaa Vento.
Viljasiilot ja myös Salon poliisilaitoksen päätyyn tuleva muraali osuvat Venton työmatkalle, joten hän tulee seuraamaan niiden edistymistä joka päivä.
– Tällaista katukuvan elävöittämistä voisi olla enemmänkin. Esimerkiksi pääkadun tyhjiä liikehuoneistoja voisi käyttää kadun toisen pään liikkeiden näyteikkunoina.

 

Petani on arvioinut, että siilorakennuksen yhden seinän maalaukseen kuluu noin neljä päivää, jos sää on sopiva.
– Do you want some coffee, kysyy Jarkko Anttila taiteilijalta.
Fabio Petani kertoo haluavansa kahvia, mutta vasta vähän ajan päästä. Kaupunkikulttuurin monitoimimies Anttila pitää radiopuhelimella yhteyttä nosturissa maalaavaan taiteilijaan. Samalla hän opastaa Petania uudessa kaupungissa.
Aiemmin Petani on maalannut muraaleja muun muassa Ukrainaan ja eri puolille kotimaataan Italiaa.

Salon muraalit ovat osa valtakunnallista Upea18-taidefestivaalia.
Viljasiiloista maalataan Mariankadun puoleinen seinä, Steissiä vastapäätä oleva seinä ja rautatielle päin oleva seinä.

Poliisitalon seinän maalaus alkaa keskiviikkona.

 

Videon kuvaus ja leikkaus: Johanna Käkönen. 

entinen asukas

wauuu.Iso kiitos Salo! Monille tuo rakennus on tärkeä muistomerkki nuoruudesta ja lapsuudesta. Hienoa! Takkar! Hieno on!