Yli seitsemän hengen rötöskopla jäi kiinni – murtoja Paimiossa ja muualla Varsinais-Suomessa

1

Poliisi on tutkinnassaan selvittänyt laajaa murtosarjaa Varsinais-Suomen alueella, johon kuuluu noin 20 erillistä varkausrikosta. Suurin osa rikoksista oli huoltamo- ja kioskimurtoja. Lisäksi tutkinnassa oli törkeä varkaus, jossa tekijät murtautuivat asuttuun omakotitaloon Maskussa. Tapaus on saatettu syyttäjälle syyteharkintaan.

Koplan rötöstely jatkui useita kuukausia: ensimmäiset murrot tehtiin huhtikuussa, mutta suurin osa rikoksista keskittyi touko- ja kesäkuuhun. Poliisi pääsi tekijöiden jäljille heinäkuun alussa, kun osa heistä saatiin kiinni Naantalin Rymättylässä tapahtuneen murron jälkeen.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jussi Helesvirta luonnehtii rikossarjaa toteamalla, että ”joukossa tyhmyys tiivistyy”. Hänen mukaansa rikokset eivät vaikuta suunnitelmalliselta työtä.
– Kioskeihin on murtauduttu sisään ja sieltä on varastettu elintarvikkeita, kuten alkoholia ja tupakkaa, Helesvirta kertoo.

Poliisin mukaan päätekijöinä on ollut seitsemän noin 20-vuotiasta kantasuomalaista miestä, mutta kokonaisuudessaan epäiltyjä on ollut yli 10. Murtoja tehtiin Naantalissa, Liedossa, Nousiaisissa, Turussa, Paimiossa, Kaarinassa, Pöytyällä, Oripäässä ja Maskussa.

Kaltsu

Miksi nykyään alettu uutisoimaan kantasuomalaisista?