Aleksi Leppä tähtäsi vakiokiväärin maailmanmestariksi

0

Helsinkiläinen Aleksi Leppä voitti miesten 300 metrin vakiokiväärin maailmanmestaruuden Etelä-KoreanChangwonissa järjestettävissä MM-kilpailuissa. Leppä tähtäsi 580 pistettä, mikä oli neljä enemmän kuin himmeämmät mitalit napanneilla Ruotsin Karl Olssonilla ja Norjan Odd Arne Breknella.
– Ihan uskomatonta! Käteni tärisevät vieläkin, Leppä riemuitsi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.
Hän asuu Helsingin Laajasalossa ja opiskelee Santahaminan Kadettikoulussa. Vakiokivääri oli Lepän kuudes laji MM-kisoissa.
– En kuvitellut pärjääväni näin hyvin. Yllätyin itsekin siitä, miten hyvin kilpailu meni. Tiedostin toki, että se meni hyvin, ja kun kilpailu päättyi, olin tyytyväinen tulokseeni. Mutta että noin paljon parempi kuin muut, Leppä hämmästeli neljän pisteen voittomarginaaliaan.

STT

Kuvat: