Automäkinen Oy:n teollisuushallista säästyi suurin osa, Perniöntie avattiin liikenteelle

13
Paloa oli sammuttamassa 70-80 palomiestä ja kolmisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Suurin osa Perniössä sijaitsevan Automäkinen Oy:n noin 5 000 neliön teollisuushallista säästyi tulipalossa.

Pelastuslaitos onnistui palon rajaamisessa niin, että pahoja tuhoja on noin 500 neliön alueella, kertoo päivystävä palomestari Mikko Särmä.

Palopaikalla on nyt siirrytty jälkisammutus- ja jälkiraivaukseen. Särmä arvioi, että tulipalo ei keskeytä yrityksen tuotantoa kokonaan. Automäkinen Oy valmistaa raskaan kaluston perävaunuja ja kuorma-autojen päälivarusteita.

Palopaikalta vietiin sairaalaan yksi työntekijä, joka oli hengittänyt savukaasuja ja saanut palovammoja. Rakennuksessa olivat työt jo päättyneet, mutta ohi kulkenut työntekijä havaitsi palon ja teki hälytyksen kello kello 17.04.

Paloa oli sammuttamassa 70-80 palomiestä ja kolmisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä Turkua myöten.

Perniöntie oli suljettu Sauruntien risteyksestä Perniöön, mutta se avattiin liikenteelle hieman kello 22 jälkeen. Poliisi oli paikalla ohjaamassa liikennettä.

Sähkettä päivitetty kello 22.15. Perniöntie avattu liikenteelle.

 

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Kukko
5 vuotta sitten

Kylläpä nyt palaa Salossa ja koko Suomessa. Toivottavasti ei ole byromaaneja liikkellä.

Macce
5 vuotta sitten

Mikähän mahtaa olla Salossa palotarkastusten taso. Kokoajan palaa. Ja jos kynttilätuotteessakin käytiin ennen paloa niin suljettiinko sieltä vain hälytyslaitteisto? Taitaa olla Salossa palokunnan ammattitaito päässyt retuperälle nostellaan vain punttia ja katsotaan leffoja

Vuokralainen
5 vuotta sitten
Reply to  Macce

Joku ehkä mättää tässäkin asiassa. Tuo Kynttilätehtaan hälytarkistus aika outoa, kun ei mitään huomattu. Itse pelkää koko ajan tulipaloa kun asuu vanhassa torpassa, joka ”puulämmitteinen”. Meilläkin kävi viimein nuohooja yli 2 v jälkeen edelliskerrasta. Kerran vuodessa pitäis käydä tietääkseni. Aina saa pelätä että joku nurkka palaa tai hormipalo. Eikä takuulla ole kiinteistön omistajalla edes palovakuutusta kun ”purkutalo”.

Jerppu
5 vuotta sitten
Reply to  Vuokralainen

On asukkaan vastuulla huolehtia, että nuohooja käy vähintään kerran vuodessa. Yleensä kyllä tulevat oma-aloitteisesti, mutta jolleivät käy, niin asukkaan on tilattava nuohooja.

Näissä viimepäivien paloissa ei kyllä yhdessäkään tainnut olla kyse mistään nuohoukseen tai tulisijoihin liittyvästä. Kaksi tehdasta kuulostavat syttymisherkiltä paikoilta ihan luonnostaan ja autiotalo taas haiskahtaa tuhopoltolta, liekö Tupurin lapsukaisilla ollut tylsää?

Vuokralainen
5 vuotta sitten
Reply to  Jerppu

Kiinteistön omistajalle kuuluu nuohous ja tarkistaa sopivin väliajoin, että hormit ovat käyttökunnossa. Me nuohous tilattiinkin, kun ei mitään kuulunut. Ja olikin tarpeen, koska veto heikko.

Ei ollut kyse hallipaloista nuohouksen suhteen, mutta asuintaloja palaa tasaiseen tahtiin täälläkin. Vanhassa talossa saa olla aina vähän varpaillaan, kun ei tosiaan tiedä mikä nurkka palaa tai hormi murenee, kun kyseessä kuitenkin vuosisadan alkupuolen rakennus ja hoidettu huonosti.

Jerppu
5 vuotta sitten
Reply to  Vuokralainen

Joo, olet oikeassa ja minä väärässä. Vastuu siitä, että nuohous suoritetaan määrävälein on kiinteistön omistajalla, ei vuokralaisella. Missään ei ole määritetty, kumpi sen maksaa, vaan siitä on sovittava vuokrasopimuksessa. Voisin jotenkin olettaa, että omistaja myös maksaa, jollei vuokrasopimuksessa ole mainittu mitään (voi olla myös yleisesti tyyliin ”muut kulut” tms.)

Vuokralainen
5 vuotta sitten
Reply to  Jerppu

On joo mustaa valkoisella, että nuohous kuuluu omistajan piikkiin. Ihmeteltiin vaan, kun ei nuohousta kuulunut. Ehkä ei ole asuintalo, kun on purkutalo.

Matti
5 vuotta sitten
Reply to  Vuokralainen

Missä kohtaa pelastuslaissa sanotaan, että nuohous kuuluu kiinteistönomistajalle? Itse kun luin, siellä lukee: kiinteistönomistaja tai haltija on vastuussa nuohouksesta.

Vuokralainen
5 vuotta sitten
Reply to  Matti

Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen sivuilla on nuohouksesta ja piirinuohoojista sivusto. Siellä lukee: ”Nuohouksen suorittamisesta huolehtii kiinteistön omistaja. Nuohous suoritetaan:
1 krt/v vakituisessa asuinkäytössä olevassa asunnossa
1 krt/3v loma-asunnoissa.”
Lisäksi vuokraisännällä on eriteltynä että nuohous on kiinteistön omistajalla.

Matti
5 vuotta sitten
Reply to  Vuokralainen

Minä kysyin pelastuslaista.

Matti
5 vuotta sitten
Reply to  Vuokralainen

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sivuilla lukee sanatarkasti näin: ”Nuohouksesta vastaa rakennuksen omistaja, haltija tai toiminnaharjoittaja.” Missä lukee niin kuin kirjoitit?

Vaimo
5 vuotta sitten

Voisiko joku kertoa faktoja, että onko asiakkaiden autot säästyneet tuholta, kun meihin ei ole otettu mitään yhteyttä ja nyt on jo tiistai-ilta.

Vaahtosammutin
5 vuotta sitten

Kuinka kehtaat mollata brankkareita?
Nämä miehet laittavat elämänsä peliin, kun menevät palopaikalle! Aina on joku uuvatti vinkumassa.. Menköön itse sinne testeihin ja puhukoon sitten…