”Suomen striimatuin kappale” − Daruden Sandstormia on kuunneltu sata miljoonaa kertaa Spotifyssa

0

Daruden Sandstorm-kappale on rikkonut maagisen kuuntelurajan Spotifyssa. Kappaletta on kuunneltu jo sata miljoonaa kertaa.
Sandstorm on Spotifyn striimatuin suomalainen kappale.

Tämän lisäksi Sandstormia on kuunneltu miljoonia kertoja muissa suoratoistopalveluissa kuten iTunesissa ja Deezerissä. Kappaleen virallinen video on kerännyt Youtubessa kaikkiaan yli 130 miljoonaa katselukertaa (jutun video).
Sandstorm julkaistiin lokakuussa 1999, ja se levisi klubeille ja soittolistoille ympäri maailman.
Ennen suoratoistopalveluiden aikaa kappale saavutti menestystä latauspalveluissa ja fyysisinä kappaleina myyden kultaa USA:ssa, Saksassa ja Ruotsissa sekä platinaa Iso-Britanniassa ja Suomessa.
Sandstorm kappaleen on säveltänyt Darunena tunnettu Ville Virtanen ja sen on tuottanut Jaakko JS16 Salovaara. Kappaleen julkaisi ensimmäisenä 16 Inch Records.

Kappaletta käytetään hengennostatusbiisinä monissa kansainvälisissä urheilutapahtumissa. Muun muassa eteläcarolinalainen Gamecocks-jalkapallojoukkue on ottanut Sandstormin epäviralliseksi tunnusbiisikseen, ja se nostattaa tunnelmaa 80 000 hengen yleisölle jokaisen ottelun alussa.
Texasissa on jopa jouduttu vahvistamaan jalkapallostadionia sen alettua heilumaan, kun kymmentuhatpäinen yleisö hyppi Sandstormin tahtiin.

Tällä hetkellä Halikossa asuva Darude tekee dj-keikkoja aktiivisesti noin 90 keikan vuositahdilla ympäri maailman. Daruden loppuvuoden keikat suuntautuvat Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan ja Singaporeen sekä legendaariselle Ministry of Sound -klubille Lontooseen.
Marras-joulukuussa Darude nähdään myös Suomessa keikoilla Jyväskylässä, Seinäjoella, Tampereella, Uudessakaupungissa, Vaasassa, Rovaniemellä, Levillä ja Äkäslompolossa.

 

Katso lisää SSS-videoita.