IBK Meda lähtee suosikkina säbäkauteen – seura aloitti yhteistyön SalPan kanssa

0
IBK Meda houkutteli viime keväänä parhaimmillaan yli tuhat katsojaa Salohalliin. Kuva lohkofinaaliottelusta Paimion Ruoskaa vastaan.

Tänään kautensa salibandyn miesten II divisioonassa aloittava IBK Meda on solminut yhteistyösopimuksen SalPan kanssa.

Sopimuksen ansiosta salolaisen poikajuniorin pelaajapolku pitenee ja suoristuu. Hyvää perustyötä tehneen Halikko Floorball Teamin juniorit siirtyivät täksi kaudeksi SalPan organisaatioon ja III divarissa pelanneen Salon Isäntien sarjapaikka siirtyi myös SalPalle.

SalPan ja Medan sopimuksen ansiosta liike II ja III divisioonan välissä on ainakin periaatteessa mutkatonta. Nyt Medalla on mahdollisuus (ehkä velvollisuuskin?) auttaa SalPaa pitämään III divaripaikkansa ja ennen kaikkea tarjota rajojaan etsivälle junioreille mahdollisuus pelata II divisioonaa oman kylän joukkueessa ilman paperiviidakkoa ja torjuvia katseita.
Tällaisia nuoria pelaajia ovat HFT:n kasvatit Juhana Niinistö ja Ville Silvast. Laitahyökkääjät ovat ensisijaisesti Medan mukana, mutta voivat tarpeen tullen käydä pelaamassa myös SalPan riveissä.
– Nyt putki on auki ylös asti, Medan manageri Sami Leppänen nyökkää.
Viime keväänä II divisioonan voittanut ja vasta valtakunnallisessa I divarikarsinnassa pudonnut Meda lähtee alkavaan kauteen taas yhtenä suosikkina.
Medan runko pysyi kasassa, pistenikkari Juuso Forsmanin korvaajaksi houkuteltiin kaksi tasapainottavaa sentteriä: TPS:n liigajyrä Henri Alho ja aikanaan jo SalPassa loistanut Kalle Palokankare.
– Olen saanut salibandykasvatukseni Tepsissä, jossa mennään puolustuksen kautta. En ole kauhea pistenikkari, joten pystyn tuomaan kahden suunnan pelaamista enemmän. Jos siis sentterinä pelaan, takareisileikkauksesta toipuva Alho kertoo.
Meda kuuluukin II divisioonan länsirannikon lohkon suosikkitrioon yhdessä Forssan Suupparien ja mynämäkeläisen SBS Wirmon kanssa. Sitä neljättä pudotuspelipaikkaa kärkkyy ahnaasti myös Medan tuttu paikallisvastustaja Paimion Ruoska.
– Kaiken kaikkiaan II divisioonan taso on noussut huomattavasti, Medan laituri Daniel Rantanen vakuuttaa.
II divisioonan länsirannikon lohkon avauskierrosta: FoSu–IBK Meda Forssan Kirkassilmä Areenalla tänään kello 15.

Lue lisää lauantain Salkkarista!