Itä-Ukrainan kapinallisjohtajan kuolema lisää alueen jännitteitä, sanoo Venäjä

5

Itä-Ukrainan kapinallisjohtajan kuolema provosoi tilannetta alueella, sanoo Venäjän presidentin Vladimir Putinin edustaja. Aleksandr Zahartshenko kuoli pommiräjähdyksessä perjantaina.
Putinin edustaja on sanonut toimittajille, että Zahartshenkon kuolema heikentää Minskin sopimusta. Myös muut venäläisviranomaiset ovat kutsuneet kuolemaa suureksi takaiskuksi Ukrainan kriisin ratkaisemiselle.
Zahartshenko johti Venäjän tukemia kapinallisjoukkoja niin kutsutussa Donetskin tasavallassa neljän vuoden ajan.

Kapinalliset surevat pommituksessa kuollutta johtajaansa

Itä-Ukrainan kapinallisalueelle on julistettu kolmen päivän suruaika kapinallisjohtajan muistoksi. Myös kouluvuoden alkua on siirretty maanantailta tiistaille suruajan vuoksi.
Kapinallisjoukkoja neljän vuoden ajan johtanut Zahartshenko kuoli kahvilassa tapahtuneessa pommiräjähdyksessä. Iskussa kuoli myös hänen henkivartijansa ja loukkaantui 12 ihmistä.
Kapinallisten mukaan useita ihmisiä on otettu kiinni epäiltyinä osallisuudesta kuolemaan. Turvallisuustoimia alueella on myös kiristetty ja rajat suljettu, mikä tarkoittaa, ettei niin kutsutun Donetskin tasavallan alueelle pääse Ukrainan hallinnassa olevalta puolelta eikä myöskään naapurimaasta Venäjältä.
Venäjä ja kapinalliset ovat syyttäneet pommista Ukrainaa. Ukraina puolestaan sanoo iskun liittyneen Itä-Ukrainan sisäisiin selkkauksiin ja Venäjän haluun pitää alue hallussaan.
Vuonna 2014 alkaneessa Itä-Ukrainan konfliktissa on kuollut yli 10 000 ihmistä. Ukraina ja sen läntiset kumppanit syyttävät Venäjää osallisuudesta taisteluihin, minkä Venäjä on todisteista huolimatta kiistänyt.

STT

Kuvat:

Lars

”Putinin edustaja on sanonut toimittajille, että Zahartshenkon kuolema heikentää Minskin sopimusta.”

Sallikaa nauraa. Minskin sopimus on ollut jo pitkään kuollut ja kuopattu Venäjän Itä-Ukrainassa touhuiluiden takia.

matti

Itä-Ukraina vain puolustautuu Ukrainan pommituksilta ja hyökkäyksiltä.
Hehän eivät hyökkää sieltä mihinkään.

Ex Dåzent

Koko ”Itä-Ukrainaa” ei olisi olemassakaan ilman naapurin vihreitä ukkoja.

matti

Koko Itä-Ukrainaa eikä Krimin siirtymistä Venäjälle olisi tapahtunut jollei olisi ollut surkeaa politiikkaa ja Naton siirtymistä Ukrainaan. Politiikassa niinkuin kaikessa muussakin elämän alueella on realiteetit otettava huomioon. Päätä ei kannata puskea mäntyy, aina karsii pienempi ja heikompi. Maailman politiikka ei ole sosiaalityötä.
Meneppä kaupungilla yöllä keljuilemaan vahvemmallesi etkä lopeta pyynnöstä, turpaan tulee. Kukaan ei auta vaikka kuinka lupaavat.

Änkyrä

Moskovan ääni puhuu. Jo Tsekkoslovakian miehitystä 1968 perusteltiin parin vuoden päästä USA:lla, kun pelkkä valtapolitiikka alkoi kuulostaa pahalta. Ukrainassa ja Krimillä Moskova yrittää häivyttää karun maa-alueitten kahmimisen syyllistämällä jotain outoa ”natoa”. Ja Cia on aina hyvä heittää myös perusteluksi.