Jääkiekkoliigan lyhyin pelaaja, Salo HT:n kasvatti hakee läpimurtoa pääsarjatasolla

0
Turun Palloseurassa nuorten SM-mitaleita rohmunneista pelaajista Nilkas Salo (vas.) hakee nousua liigaeliittiin Pelicansissa ja Elias Karvonen TPS:ssä. (kuva: Turun Sanomien arkisto/Jane Iltanen)

Salo Hockey Teamin kasvatilta, jääkiekkoilija Niklas Salolta on kysytty kyllästymiseen asti asiasta, joka ei kysymällä muuksi muutu. Ei ole montaa pidempää haastattelua, jossa ei olisi tiedusteltu miehen pituutta ja sen vaikutusta jääkiekkoiluun.

Siksi tässä jutussa vain todetaan, että Salo on perjantaina alkavan liigakauden pienikokoisin pelaaja. 165 senttimetrin pituus on sama kuin hyökkääjä Joonas Komulaisella – kaikki muut yli 350 pelaajaa ovat vähintään muutaman senttimetrin pidempiä.

24-vuotias Salo osoitti viime kaudella Mestiksessä potentiaaliaan. Hän tehtaili Savonlinnan Pallokerhossa niin runkosarjan kuin pudotuspelienkin aikana melko tasan yhden tehopisteen per ottelu.

Vaikka Liigan ja Mestiksen välinen kuilu onkin todella suuri, poikivat onnistumiset varmasti ansaitun näyttöpaikan Lahden Pelicansissa. Tänään Pelicansin osalta Vaasassa Sportia vastaan alkava kausi on Salolle tärkeä, sillä sopimus seuraan on mallia 1+2 vuotta. Toisin sanoen: mikäli tämä kausi menee hyvin, seuraa liigauralle jatkoa.

Pelicans on yksi niistä liigajoukkueista, jossa Salolla on varsin hyvä mahdollisuus tehdä läpimurtoa. Joukkueen hyökkäys ei pursua takuuvarmoja tehomiehiä: ulkomaalaishyökkääjiä on kaksi, ja kotimaisista kukaan ei tehnyt Liigassa viime kaudella yli 26 tehopistettä.

Salo on perjantai-illan ottelussa Pelicansin niin sanottu 13. hyökkääjä.

Muista salonseutulaiskasvateista Jasper Lindsten pelaa Liigaa Oulun Kärpissä ja Otto Nieminen Turun Palloseurassa.

Lue lisää perjantain lehdestä