Kiskon Kirkkojärvessä jälleen runsaasti sinilevää – levähavainnot lisääntyneet tällä viikolla

0

Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet kuluvalla viikolla Lounais-Suomen sisävesi- ja merialueilla. Varsinais-Suomen ely-keskuksen leväbarometrin mukaan vesistöissä on tällä viikolla ajankohtaan nähden keskimääräistä enemmän sinilevää.

Salossa ja lähikunnissa sinilevää on havaittu muutamassa paikassa. Kosken Liipolanjärvessä on kuluvalla viikolla havaittu erittäin runsaasti sinilevää. Myös vakioseurannan yhteydessä Kemiönsaaren Genbölen uimarannalla huomattiin vähäisiä määriä levää hieman eri kohdasta kuin vakiotarkkailupisteestä.

Leväseurannan sisävesialueen vakiohavaintopaikoilla runsaasti sinilevää on jälleen havaittu Kiskon Kirkkojärvessä.

Vähäisiä määriä sinilevää on havaittu puolestaan Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä. Dragsfjärdenin sinileväesiintymä koostuu lajista Gloeotrichia echinulata, jota myös kutsutaan ”pallosinileväksi”. Sen myrkyllisyyttä ei tunneta.