Konstrundan ja Kulkulupa avaavat työhuoneiden ovet – Salon seudulta mukana parikymmentä taiteilijaa

0
Viikonloppuna voi tutustua muun muassa keraamikko Tiina Harjolan työhön Keramiikkastudio Oribessa Teijon masuunilla. Kuva: SSS-arkisto/Lotta Vuorio

Perinteinen Konstrundan järjestetään jo yhdennentoista kerran ensi viikonloppuna 8.–9. syyskuuta. Samana viikonloppuna järjestettävä Kulkulupa-tapahtuma on puolestaan järjestyksessään jo kuudestoista.

Molemmissa tapahtumissa on ideana, että taiteilijat, taidekäsityöläiset ja suunnittelijat avaavat ateljeidensa ovet viikonlopun ajaksi. Monilla työhuoneilla järjestetään viikonlopun aikana myös erilaista ohjelmaa, kuten muotokuvausta ja erilaisia työpajoja. Konstrundan ja Kulkulupa tekevät yhteistyötä ensimmäistä kertaa.

Vuoden 2018 Kulkulupa-tapahtumassa on mukana yli 40 kohdetta Turusta ja lähialueilta.
Valtakunnallisessa Konstrundanissa on Varsinais-Suomessa yli 40 käyntikohdetta, joista osa on mukana myös Kulkuluvassa. Koko maassa on 220 käyntikohdetta 169 osoitteessa.

Kulkulupa-kohteet ovat avoinna yleisölle lauantaina ja sunnuntaina kello 12–17 ja Konstrundan-kohteet kello 11–17.

Kulkulupa-tapahtuman tuottaa Turun Taiteilijaseura ry yhteistyössä Turun alueen taiteilijoiden, taiteilijayhteisöjen ja taiteilijavetoisten gallerioiden kanssa. Tapahtumaa on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Turun toimipiste.
Konstrundan-tapahtuman mahdollistavat Konstsamfundet ja Svenska Kulturfonden.