Kynttilätehdas palaa rajusti Halikossa

0

Halikossa sijaitseva Kynttilätehdas palaa ilmiliekeissä. Palosta leviää runsaasti savua, ja pelastuslaitos pyytää lähialueen asukkaita sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihdon.

Noin 9000-neliöisessä rakennuksessa on 200 tonnia parafiinia. Paikalla oleva pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kuvailee paloa rajuksi ja vaikeasti sammutettavaksi.

Kontion mukaan rakennuksen toimisto- ja tuotantotilat ovat tuhoutumassa. Pelastuslaitos pyrkii rajaamaan palon siten, että se ei pääsisi leviämään varastotiloihin. Noin 4000 neliön varasto on täynnä ensi jouluksi valmistettuja kynttilöitä.

Palosta aiheutuva savu leviää Halikon ja Salon rajan suuntaan. Iiliken asuinalue Halikossa on evakuoitu, ja asukkaille on annettu vaaratiedote. Kontion mukaan evakuointeja laajennetaan tarvittaessa, mutta aamulla seitsemän aikaan lisäevakuointeja ei ollut suunnitteilla.

Palon sammuttaminen on Kontion mukaan erittäin vaikeaa. Sitä ei voi parafiinin vuoksi sammuttaa vedellä, vaan pelastuslaitos käyttää vaahtoa ja jauhoa.

”Todennäköisesti kyseessä on pikemminkin hallittu poltto. En ole tämmöistä savun muodostusta ihan hetkeen nähnyt. Olosuhteet ovat haastavat, kaasupulloja poksahtelee takanani”, Kontio kuvaili seitsemän aikaan aamulla.

Tie 110 on suljettu Rikalan kiertoliittymän ja Halikon väliltä toistaiseksi palon takia.

Palo sai alkunsa varhain aamulla. Sen havaitsi ohikulkenut vartija klo 4.20.

Salon Seudun Sanomat seuraa tilannetta.

Uutista on täydennetty klo 7.38