Lisää Viestin ”ysiysejä” lentopallon Mestaruusliigaan – Juuso Kontio siirtyy Ettaan

0
Viime helmikuussa Viestin valkoisessa paidassa A-poikien SM-sarjaa pelanneet Aaro Nikula (vas.), Juuso Kontio, Väinö Rahko ja Joona Väänänen pelaavat ensi kaudella miesten Mestaruusliigassa.

Useita juniorien Suomen mestaruuksia ensin Rikalavolleyssa ja sitten Salon Viestissä voittanut 1999-ikäluokan joukkue valtaa miesten lentopallon Mestaruusliigaa pelaaja kerrallaan.

Kokkolan Tiikereissä jatkavan liberon Niklas Breilinin, VaLePaan siirtyneen hakkurin Aaro Nikulan sekä Vantaa Ducksiin siirtyneen passarin Joona Väänäsen lisäksi miesten liigassa nähdään ensi kaudella myös neljäs Viestin ”ysiysi”, kun Juuso Kontio siirtyy oululaiseen Ettaan. Viestin viime kauden A-poikajoukkueesta myös Väinö Rahko (synt. 2000) pelaa ensi kaudella Mestaruusliigaa Raision Loimussa.

18-vuotias ja 190-senttinen Kontio on pelipaikaltaan yleispelaaja. Hän vietti viimeiset vuodet Kuortaneella lentopallolukiossa ja pelasi 1-sarjaa. Toisen polven liigapelaaja Kontio on pelannut myös nuorten maaotteluita.

Olli Kuoksan valmentama Etta jatkaa ensi kaudellakin nykyliigaan poikkeuksellisesti ilman ainuttakaan ulkomaalaispelaajaa. Joukkueen kantavat voimat ovat hakkuri Joonas Jokela, libero Anssi Hakala sekä vain 183-senttinen yleispelaaja Eetu Pennanen, jonka kanssa Kontio taistelee pelipaikasta.