Märynummi haluaa Suomen älykkäimmäksi kyläksi

0
-Ei ole toista tällaista kylää! Märynummen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Laura Leivo hihkui Märyn uimalammessa kesällä Vuoden kylä -kilpailun ratkettua. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Suomen älykkäimmäksi kyläksi on hakenut 32 kylää eri puolilta Suomea. Mukana on myös Varsinais-Suomen vuoden kyläksi tänä vuonna valittu Märynummi Salosta.

Suomen älykkäin kylä -polun tarkoituksena on auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä, esimerkiksi digitalisaatiota hyödyntäviä, ratkaisuja tämän hetken ja tulevaisuuden haasteisiin.

Älykäs kylä on sellainen, joka aktiivisesti etsii uusia ratkaisuja palveluiden tuottamiseen esimerkiksi terveydenhuollon, koulutuksen, ruuan ja energiantuotannon, liikkumisen, vähittäismyynnin, harrastustoiminnan ja kulttuurin saralla.

Suomen älykkäin kylä -kilpailun järjestää Suomen maaseutuverkosto (maaseuturahasto) yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Voittajakylä valitaan vuoden 2019 lopussa.

Lue myös nettisähke Märynummen valinnasta Varsinais-Suomen vuoden kyläksi.