Muraalit innostivat kuvaamaan – katso video lintuperspektiivistä

2

Oletko ottanut kuvan Salon uusista muraaleista? Näin on tehnyt moni muukin.

Salossa maalannut muraalitaiteilija Fabio Petani vahvistaa, että maalausurakan aikana kuvaajia ja kyselijöitä riitti. Petanin maalaus viljavaraston kolmella seinällä on valmis.

Nyt salolaiset seuraavat tarkasti toisen muraalin, poliisilaitoksen seinän tulevan maalauksen edistymistä. Hollantilaisen Leon Keerin maalaus valmistui jo maanantai-iltana.

Yksi muraalikuvaajista on salolainen Jyrki Ikonen. Hän antoi lennokkivideonsa ja -kuvansa Salon Seudun Sanomien kautta nähtäviksi.

Ikonen kuvaa harrastuksenaan ilmakuvia eri tapahtumista ja paikoista Salo-painotteisesti.

Leon Keerin muraali poliisilaitoksen seinässä. Kuva perjantailta. Kuva Jyrki Ikonen.

Viljavaraston maalaus ilta-auringossa. Kuva Jyrki Ikonen.

 

Katso lisää SSS-videoita.

 

 

Karniina

Poliisiaseman maalaus on ihan hieno. Viljavaraston maalauksessa tuo lehtikuvio on komea, mutta nyt kyllä näyttää pahasti keskentekoiselta tuo kokonaisuus. Voi kun olisi maalia riittänyt lopullekin seinälle… Toivottavasti taiteilija tulee tekemään työn vielä loppuun, ja ehkä omistaja voisi kunnostaa ja maalata loputkin kompleksin rakennukset siistin näköisiksi, kun kerran alkuun on päästy?

Monttööri

Ensiksikin, muraali on teknisesti hienosti tehty.
Jotain tuosta itse kohteesta on minusta kuitenkin muraalin myöta hävinnyt – kyseessä on kuitenkin rakennus, jonka olisin suonut näkyvän edelleekin omana itsenään, vaikkakin hieman virttyneenä. Nyt muraaliin kääriytyneenä rakennuksen pekistetty arkkitehtuuri on kadonnut – sanoisinpa, että suojellun rakennuksen arvokkaat ominaisuuspiirteet ovat kadonneet.