Muurlan koululla useita spraysotkuja viikonlopun jäljiltä

2
Muurlan koulun palloiluseinät kärsivät suurimmat vahingot. Kuva: SSS/Minna Määttänen.

Muurlankoulun rakennus ja piha-alue joutuivat ilkivallan kohteeksi viime viikonloppuna. Aluetta on töhritty erilaisilla spraymaalauksilla perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Koulun rehtori Ilpo Vesterinen arvioi, että vahingot ovat muutaman tuhannen euron luokassa. Koulu harkitsee tekevänsä rikosilmoituksen asiasta.

Koulun pihan palloiluseinät kärsivät suurimmat vahingot. Yksi niistä on töhritty kauttaaltaan.Lisäksi ympäri koulua löytyy pienempiä töhryjä.

Myös Muurlan kotiseutuyhdistyksen hoitama riihi ja Muurlan M-Market saivat osansa ilkivallasta viikonloppuna. Riihen seinään töhrittiin suurikokoinen teksti.

M-Marketilla sotkettiin paikkoja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kaupan oven ikkuna laitettiin säpäleiksi.

25360

Muurlalaiset halunneet oman muraalinsa? Taiteilija valinta vähän vaan pettänyt.

Lautamies

Muraalimaalausten tulevaisuus näyttää olevan ihan kotimaisin voimin turvattu.
Aihevalintaan voisi kiinnittää vähän enemmän huomiota, ja kuvan aihe antaa viitteitä maalareitten nuoresta iästä. Ehkä ajan kuluminen ja maalarien taidon kehittyminen aiheuttaa kypsymistä myös kuvien aihevalinnan suhteen.
Lehtikuvassa näkyviä lapsia näyttää nyt tehty teos kovasti kiinnostavan, vaikka siinä groteskejakin sävyjä on – ainakin vanhempien mielestä turhankin rohkeasti käytetty.