NYT: Trumpin hallinto pyrkii eroon siirtolaislapsia suojelevista rajoituksista

0

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto tavoittelee oikeutta pitää laittomasti maahan pyrkineitä lapsia vankilassa rajattoman ajan, kertoo muun muassa New York Times. Nykyisten sääntöjen mukaan rajan laittomasti ylittäneitä lapsia ei saa pitää vankilaolosuhteissa yli kahtakymmentä päivää.
Kotimaan turvallisuudesta vastaava ministeri Kirstjen Nielsen kutsuu 20 päivän sääntöä porsaanreiäksi, joka vaikeuttaa merkittävästi laittomasti maassa oleskelevien perheiden pidättämistä ja maasta karkottamista.
Trumpin hallinto erotti touko-kesäkuussa tuhansia lapsia vanhemmistaan Yhdysvaltojen ja Meksikon välisellä rajalla osana nollatoleranssipolitiikkaa, jossa kaikki laittomasti rajan ylittäneet aikuiset pidätettiin. Lapsia ei voitu 20 päivän säännön vuoksi pitää vanhempiensa luona vankilassa, joten heidät erotettiin perheistään.

https://www.nytimes.com/2018/09/06/us/trump-flores-settlement-regulations.html

STT