Ruotsin porvariallianssi vakuuttaa pitävänsä yhtä

0

Ruotsissa porvariallianssin neljä puoluetta pitävät itseään ainoana luonnollisena hallituksen muodostajana. Maltillisen kokoomuksen Ulf Kristersson vakuutti puoluejohtajien yhteisessä lehdistötilaisuudessa, että allianssin puolueet aikovat pysyä yhdessä hallitusneuvotteluissa.
Ruotsissa on spekuloitu, että pienemmät porvaripuolueet keskusta tai liberaalit voisivat taipua tukemaan sosiaalidemokraattien hallitusta.
Porvarijohtajat vetosivat pääministeri Stefan Löfveniin, että hallitus eroaisi ja että sosiaalidemokraatit ryhtyisivät neuvottelemaan porvarihallituksen tukemisesta.
Ruotsissa lasketaan tänään loppuja sunnuntain valtiopäivävaaleissa annetuista äänistä. Ennen tätä laskentaa punavihreä blokki näyttää saavan kaksi paikkaa enemmän kuin porvariallianssi. Kumpikaan ei kuitenkaan ole saamassa enemmistöä valtiopäivien paikoista.

STT

Kuvat: