Ruotsin yleisradioyhtiö SVT otti etäisyyttä ruotsidemokraattien maahanmuuttokantoihin, puolue hermostui

0

Ruotsissa vaalitentin järjestänyt yleisradioyhtiö SVT ajautui tentin jälkeen sanaharkkaan ruotsidemokraattien kanssa maahanmuutosta. SVT päätyi tentin jälkeen ottamaan etäisyyttä ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin lausuntoihin maahanmuuttajien työllistymisestä.
Åkesson sanoi tentissä, että maahanmuuttajat eivät saa töitä, koska he eivät ole ruotsalaisia eivätkä sopeudu Ruotsiin. SVT pitää kannanotossaan kommentteja törkeänä kärjistyksenä. Åkesson tuomitsi kannanoton ja piti sitä skandaalina.
SVT on aiemmin saanut langettavan päätöksen Ruotsin radio- ja televisiotoimintaa valvovalta elimeltä siitä, ettei se ottanut riittävästi etäisyyttä loukkaaviin lausuntoihin kanavallaan.
Suomessa SVT:n kannanotosta kertoi ensin Yle.

https://www.svt.se/nyheter/svt-s-markering-mot-akessons-uttalande-i-slutdebatten

STT

Kuvat: