SalPan mahdollisuudet yltää miesten Kakkosen nousukarsintaan kohenivat lauantaina huomattavasti

0
Emil Enqvist ja kumppanit järjestivät vastustajan puolustukselle lukuisia kiireisiä hetkiä. (kuva on joukkueiden kesäkuisesta ottelusta Salossa).

Salon Palloilijoiden pyrkimys kohti jalkapallon miesten Kakkosen nousukarsintaa näytti ennen lauantaita hyvinkin hankalalta. Päivän tapahtumat toivat kuitenkin tavoitteen huomattavasti lähemmäs ja täysin realistiseksi.

SalPa voitti itse B-lohkon vierasottelussaan Porissa FC Jazzin 3-2 (2-0). Lisäksi parhaan lohkokakkosen paikassa kiinni oleva Tampereen Pallo-Veikot jäi vierastasapeliin Vaasassa, ja B-lohkon kolmonen GrIFK hävisi Kaarinassa. Nousukarsintaan etenevät lohkojen voittajat sekä eniten pisteistä keräävä lohkoissa toiseksi sijoittuva joukkue.

B-lohkossa toisena oleva SalPa on kerännyt 18 pelaamastaan ottelusta 37 pistettä. C-lohkon kakkosjoukkue TPV:llä pisteitä on samalla ottelumäärällä 39. SalPan loppuohjelma vaikuttaa näistä joukkueista rahtusen helpommalta, sillä se pelaa kolme neljästä jäljellä olevasta ottelusta kotikentällä. Lisäksi TPV kohtaa vielä lohkokärki GBK:n.

Myös lohkovoitto on toki SalPalle mahdollinen, mutta se Musan Salamalta vähintään neljän pisteen menettämistä kolmessa viimeisessä ottelussa. MuSan asema on vahva, sillä se ei joudu enää kohtaamaan lohkon kärkipään joukkueita.

Porissa SalPa hallitsi selvästi ensimmäistä puoliaikaa laukomalla puolisen tusinaa kertaa maalia kohti ja saman verran myös maalin ohi. Jazzin tilanteet olivat huomattavasti vähemmässä, ja vierailija onnistui myös maalinteossa. SalPan oma kasvatti, kärkipelaaja Elmo Heinonen osui 17. minuutilla, ja avauspuoliajan loppuminuuteilla Iku Leino tuplasi johdon.

Jazzin avauskokoonpanossa pelasi alkukauden SalPaa edustanut ja peliajan perässä Poriin lähtenyt Hushyar Aftab. Hänelle tuomittiin ensimmäisellä puoliajalla varoitus.

Kotijoukkue pisti peliä jännittävämmäksi, kun Aftab onnistui kaventamaan tilanteen 52. peliminuutilla. Heinonen helpotti joukkueen tilannetta illan toisella maalillaan neljä minuuttia myöhemmin: 1-3.

Jazz jatkoi maalintekopaikkojensa tehokasta hyödyntämistä vain kahdeksan minuuttia Heinosen maalin jälkeen Joonas Meuran tekemällä kavennuksella. Parhaasta mahdollisesta tekopaikasta ei sen sijaan tullut tulosta: kotijoukkueen kärkipelaaja Juho Lehtonen epäonnistui 69. peliminuutilla rangaistuspotkusta, kun SalPan maalivahti Santeri Aaltonen nappasi torjunnan.

Toisella puoliajalla pelitapahtumat tasoittuivat huomattavasti, mutta SalPa pystyi viemään todella tärkeän voiton.

Juttua korjattu: SalPan ensimmäisen maalin tekijä oli Elmo Heinonen, ei Otto Schultz.