SalPan nousukarsintahaaveille kenties lopullinen isku – KaaPo iski kolme maalia Urheilupuistossa

0
Otto Schultzin johtama SalPa-puolustus ei ollut parhaimmillaan sunnuntaina.

SalPan haave selvitä Kakkosen nousukarsintaan koki sunnuntaina kovan kolauksen, kun Kaarinan Pojat haki vierasvoiton Urheilupuistossa maalein 1-3 (1-1).

Samaan aikaan lohkokakkosten vertailussa edellä oleva C-lohkon kakkonen TPV nousi omassa kotiottelussaan TP-47:aa vastaan tappioasemasta 2-1-kotivoittoon. Näin TPV:n etumatka SalPaan on jo viisi pistettä, kun jäljellä on kolme kierrosta.

SalPan ero lohkokärjessä olevaan Musan Salamaan on edelleen seitsemän pistettä, joten MuSa saa jo melko varma lohkovoitostaan ja nousukarsintapaikasta.

– Realiteetit on tunnustettava. Nousukarsintahaave oli siinä, SalPan päävalmentaja Tommi Pikkarainen myönsi ottelun jälkeen Havenin lähetyksessä.

SalPa pelasi ottelun ensimmäiset minuutit paikoin loistavasti. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon jo kolmannella minuutilla, kun TPS-laina Joakim Latonen iski kauden neljännen osumansa. KaaPo kuittasi tasoihin Juho Salmisen maalilla 18. minuutilla. Sama mies vei KaaPon johtoon toisen puoliajan alussa.

KaaPo pelasi johtoasemassa todella kypsästi, eikä SalPa päässyt murtautumaan kunnon maalipaikkoihin kuin kerran tai pari.  Lopullisesti SalPan haaveet edes tasapelistä tappoi Niklas Kuusio, joka päätti röyhkeän nousunsa ”teemupukkimaiseen” sijoitukseen tolpan kautta verkkoon.

Salmisen ja Kuusion lisäksi KaaPon parhaita pelaajia oli ex-salpalainen Jukka-Pekka Tuomanen.

SalPan maalia vartioi pikahälytyksellä otteluun kutsuttu Joni Rahila. Vaikka tappiota ei voi Rahilan piikkiin laittaa missään suhteessa, oli SalPan pelin avaaminen huomattavasti takkuisempaa kuin luottovahti Santeri Aaltosen kanssa.

Ottelua seurasi 446 katsojaa, joka on SalPan kauden toiseksi paras lukema.

SalPan seuraava ottelu on ensi lauantaina Urheilupuistossa FC Honka Akatemiaa vastaan.

Korjattu klo 19.38: SalPan maalin tekoaika.