20 vuotta suomalaista tangoa maailmalle vienyt Tango-orkesteri Unto saapuu juhlakiertueellaan Somerolle perjantaina 14. syyskuuta.

Suomalaisen tangon mestarin Unto Monosen mukaan nimetty orkesteri perustettiin, kun Suomalaisen musiikin edistämissäätiö halusi yhtyeen viemään suomitangoa Lissabonin EXPO ’98 -maailmannäyttelyyn. Kansanmusiikin, jazzin ja musiikkiteatterin parissa tunnetuksi tulleista muusikoista koottu Unto on konsertoinut kotimaan ohella eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.

Juhlakonserteissa soivat Unto Monosen, Toivo Kärjen ja Erik Lindströmin rakastetut ikivihreät sekä uudet Timo Alakotilan, Johanna Juholan ja Anna-Mari Kähärän sävellykset. Maailmanmusiikkivaikutteiset sovitukset ovat yhtyeen johtajan, pianisti Alakotilan käsialaa.

Someron konsertti on osa Unton 20-vuotisjuhlakiertuetta Tähdet meren yllä, jota Taiteen edistämiskeskus tukee.  Juhlakonsertti järjestetään Kiiruun talossa (Joensuuntie 22) perjantaina 14. syyskuuta kello 19. Liput maksavat 20 euroa.

Tango-orkesteri Unto esiintyy Turussa Wäinö Aaltosen museossa tiistaina 11. syyskuuta. Turun konserttiin on vapaa pääsy.

Lue lisää maanantain Salkkarin kulttuurisivuilta 9.9.2018