Touko Aalto: ”Tehtävämme puolueena on suurempi kuin yksittäinen ihminen, kohu tai otsikko”

0
Ennen kokousta Touko Aalto tutustui Salo Solar -aurinkopuistoon. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksen avajaispuheessa puolueen puheenjohtaja Touko Aalto puhui kovasanaisesti istuvan hallituksen ilmastopolitiikasta.

– On vastuun paikoilua puhua vapaaehtoisista puiden istutuksista auton tankkauksen yhteydessä, Aalto sanoo viitaten pääministeri Juha Sipilän viimeviikkoiseen ehdotukseen.

Aalto myös vaati, että seuraavista eduskuntavaaleista tehdään ilmastovaalit. Vihreät haastaa kaikki muut puolueet miettimään konkreettisia toimia ilmaston eteen.

Puheenjohtaja uskoo, että puolueen ajamat isot asiat, eli ilmastonmuutokseen puuttuminen, koulutus ja köyhyyden vähentäminen, vetoavat ihmisiin.

– Meidän tehtävämme puolueena on suurempi kuin yksittäinen ihminen, kohu tai otsikko.

 

Puoluevaltuuskunta kokoustaa tänä viikonloppuna Salossa.

Lauantaina aamulla ennen kokouksen alkua Aalto kävi tutustumassa Salo Solar -aurinkosähkövoimalaan.

Aurinkopuistossa vierailu oli puheenjohtajalle inspiroiva kokemus. Vierailun yhteydessä Aalto vitsaili, että kukaan ei ole vielä tainnut tajuta vastustaa aurinkovoimaa.

Puheenjohtaja kehui, kuinka Salossa on pystytty nousemaan uudestaan ylös.

– Salon rakennemuutos Nokian lähdön myötä oli tietysti todella iso isku. Minusta on hienoa nähdä, että osaamista on sen jälkeen osattu hyödyntää uudella tavalla ja Salossa on löydetty uusia tapoja menestyä, Aalto sanoo viitaten Salo Solariin.

Lue lisää puoluevaltuuskunnan kokouksesta sunnuntain lehdestä.